Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 16-03-2001 3e Persbericht van vrijdag 16 maart 2001

Berichten uit de regio

Asten: snelheidscontroles
Vanmorgen van 07.30 uur tot 09.00 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Bergweg. Van de 112 gecontroleerde voertuigenreden er 15 sneller dande toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u. Op de Heesakkerweg is op snelheid gecontroleerd van 12.30 uur tot 14.30 uur. Van de 611 gecontroleerde voertuigen treden er 151 sneller dan de toegestane snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u.

Best: Zakkenrollen
Vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur is in een winkel aan de boterhoek. Een 67-jarige vrouw uit Best het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw kwam bij het afrekenen tot de ontdekking dat haar portemonnaie uit haar handtas was weggenomen. In de tas zaten enkele pasjes, klantenkaarten, fotos en een geldbedrag van 80 gulden.

Veldhoven: Zakkenrollen
Donderdagmiddag omstreeks 15.15 uur is een 39-jarige inwoonster van Veldhoven het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw werd in een winkel aan de Burg van Hoofflaan aangesproken door een vrouw van ongeveer 1,70 cm groot, flink postuur, blond haar tot op de schouders, behaard gezicht en gekleed in een donkergrijze jas. Deze vrouw sprak gebrekkig Engels. Toen het slachtoffer korte tijd later haar portemonnaie wilde pakken bleek deze gerold te zijn. In de portemonnaie zaten enkele pasjes, fotos en een geldbedrag van ongeveer 100 gulden.

Helmond: Inbraak in een garage
Tussen donderdag 00.00 uur en vrijdag 11.30 uur is er ingebroken in een garage aan de Bakelsedijk. Men kwam de garage binnen via een niet afgesloten deur aan de achterzijde. Uit de garage is een flinke hoeveelheid elektrisch gereedschap weggenomen, waaronder een hogedrukreiniger, schuurmachines, schaafmachines en een decoupeerzaag. Verder werd er nog een flinke hoeveelheid handgereedschap weggenomen.

Deurne: Aanrijding met gewonde
Op de kruising Veghelsedijk Snoertsebaan is vanmiddag omstreeks 13.55 uur, de 35-jarige bestuurder van een personenauto uit Deurne bij een aanrijding gewond geraakt. Een 39-jarige vrachtautochauffeur verleende op voornoemde kruising geen voorrang aan de voor hem van rechts komende bestuurder. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De personenauto werd geheel vernield en is weggetakeld.

Eindhoven: Rood licht controle
Bij een rood lichtcontrole op de Fellenoord/ Montgomerylaan zijn vanmorgen tussen 09.45 uur en 11.45 uur 7 bestuurders bekeurd. 8 bestuurders kregen een proces-verbaal wegens het niet volgen van de verplichte rijrichting.

Eindhoven: Aanhouding in hennepkwekerij
Vrijdagmiddag om 12.15 uur is in een woning aan de Kalmoesstraat een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij met 99 volwassen planten en 636 kleine en 27 grote stekken, aangetroffen. De hennepkwekerij is ontmanteld en de aangetroffen spullen zijn, ter vernietiging, inbeslaggenomen. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor in vrijheid gesteld.

Helmond: Diefstal uit een woning
Uit een woning aan de Gerard Doustraat is vanmiddag tussen 16.30 uur en 16.45 uur een schoudertas weggenomen. Men kwam de woning binnen door de niet afgesloten achterdeur, terwijl de bewoonster elders in de woning was. In de tas zat een portemonnaie met 200 gulden, enkele bankpasjes, rijbewijs, kentekenbewijs en een paspoort.

Leende: Gierton omgevallen
Op de Dorpstraat is vanmiddag omstreeks 16.15 uur een tractor, bestuurd door een 26-jarige man uit Bergeijk, met daarachter een gierton uit de bocht gegaan. De gierton, waarin nog een hoeveelheid mest zat, viel op zijn kant tegen enkele woningen aan. De gier stroomde uit de gierton het riool in. Het waterschap is in kennis gesteld. De brandweer zorgde, nadat de gierton weer overeind was gezet, voor het schoonmaken van de weg.