Gemeente Hilversum

Persberichten Week 11 (13 - 19 maart 2001)

* College akkoord met suggestie verkeerscongres; gezamenlijke brief naar NS Reizigers

* Verbinding Groest met Melkpad

* Parkeergarage Hilvertshof populairste

* Aankoop koetshuis voor herstel ingang begraafplaats
* IOM moeilijk bereikbaar

* Op weg naar een beter poppodium
College akkoord met suggestie verkeerscongres;
gezamenlijke brief naar NS Reizigers
"Wij zouden graag de op het congres gedane suggestie oppakken, en bieden u, als organisator van het congres, hierbij aan om samen met ons en mede namens de bezoekers van uw congres een brief te schrijven aan NS Reizigers met een dringend pleidooi voor terugkeer van de Intercity". Dit schrijven burgemeester en wethouders aan de fractievoorzitter van Leefbaar Hilversum, Jan Nagel.

Zijn partij hield onlangs een verkeerscongres. Tijdens dat congres werd de suggestie gedaan voor een gezamenlijke brief richting Nederlandse Spoorwegen om nogmaals de terugkeer van de Intercity in Hilversum te bepleiten.

Terugdraaien

In zijn brief herinnert het college de heer Nagel aan het feit dat het Hilversumse gemeentebestuur zich al vanaf het moment dat de Intercity niet meer in Hilversum stopt, zo'n vijf jaar geleden, grote moeite getroost om dit besluit van NS Reizigers terug te draaien. Overigens met de volledige steun van de provincie Noord-Holland en diverse fracties in de Tweede Kamer.

In 1999 leken die pogingen succes te heben,. Hilversum zou op het centrale station een vierde perron laten aanleggen dat volgens NS Reizigers nodig was voor het weer laten stoppen van de Intercitiy. "Groot was de teleurstelling toen enkele dagen voordat met de bouw zou worden begonnen, door de Nederlandse Spoorwegen de zaak werd afgeblazen".

Omdat het spoorverkeer uit meer bestaat dan Intercity's is door het gemeentebestuur gewerkt aan andere verbeteringen in de dienstregeling van NS Reizigers. Zo is de verdubbeling van het aantal stops op station Sportpark inmiddels gerealiseerd. De wens voor extra stops op station Noord en extra sneltreinen naarAmsterdam CS is inmiddels opgenomen in de plannen voor Regionet.

"Hoewel wij vanzelfsprekend verheugd zijn over deze positieve ontwikkelingen in het voorzieningenniveau dat NS Reizigers aanbiedt, blijven wij met u en de negenhonderd aanwezigen op het verkeerscongres van mening dat ook de Intercity weer in Hilversum zou moeten stoppen", aldus het college in de brief.

Burgemeester en wethouders stellen de heer Nagel tenslotte voor om, als hij positief reageert op hun brief, de brief aan NS Reizigers in onderling overleg op te stellen.