Gemeente Hilversum

Persberichten Week 11 (13 - 19 maart 2001)

* College akkoord met suggestie verkeerscongres; gezamenlijke brief naar NS Reizigers

* Verbinding Groest met Melkpad

* Parkeergarage Hilvertshof populairste

* Aankoop koetshuis voor herstel ingang begraafplaats
* IOM moeilijk bereikbaar

* Op weg naar een beter poppodium
Aankoop koetshuis voor herstel ingang begraafplaats Om de westelijke ingang (zijde Torenlaan) van de Oude Begraafplaats in ere te kunnen herstellen, vragen burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad om het vrijstaande koetshuis Torenlaan 24a te kopen.

Deze westelijke ingang kan nu niet worden gebruikt vanwege een illegale uitbouw achter Torenlaan 24a. Door verjaring is de eigenaresse van dit pand ook eigenaresse geworden van de (gemeente)grond achter de westelijke entree van de begraafplaats. De gelegenheid doet zich echter voor dat de gemeente het pand kan kopen. Daarom stellen b. en w. de raad voor om het pand voor

f 1.025.000,- (kosten koper) te kopen, de aanbouw te slopen, de achtermuur en de erfsafscheiding te herstellen en het pand vervolgens weer te verkopen.

Het college komt daarmee tegemoet aan wensen die de raad indertijd koppelde aan het in erfpacht uitgeven van de Oude Begraafplaats aan de stichting De Hof. De gemeenteraad wilde dat de gemeente zich zou inspannen om die westelijke ingang te herstellen en daarmee tevens de Peerlkamproute die oorspronkelijk liep vanaf de Kerkbrink over de begraafplaats naar het Corversbos.

Overigens kan de gewenste doorgang pas worden gerealiseerd als de gemeente ook weer kan beschikken over de perceeltjes grond die de eigenaren van de woonhuizen Torenlaan 26 en 28 in gebruik hebben genomen. Procedures zijn hiertoe in werking gesteld.