Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 16 maart 2001

Politie-assistentie Sassenheim De politie heeft donderdagmiddag 15 maart geassisteerd bij een ongeval. Op de Kerklaan was rond 14:25 uur een 46-jarige vrouw uit Sassenheim met de fiets gevallen. De ambulance werd gewaarschuwd waarna de vrouw, die een open beenbreuk had, naar het Diaconessen ziekenhuis in Leiden is gebracht.

Poging overval Leiden Een man heeft op donderdag 15 maart omstreeks 08.15 uur een poging tot overval gedaan op een tabakswinkel aan de Mauritsstraat. Onder bedreiging van een steekvoorwerp eiste hij geld. Dat mislukte omdat de eigenaresse begon te schreeuwen. De overvaller koos het hazenpad in de richting van de Bronkhorststraat. De politie heeft direct een buurtonderzoek ingesteld. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 8844.

Verkeersongeval Leiden Donderdagmorgen 15 maart heeft een 46-jarige fietsster uit Warmond haar been gebroken bij een verkeersongeval op de kruising Lammermarkt/Korte Mare. De vrouw werd aangereden door een haar tegemoetkomende fietser, een 26-jarige man uit Leiden, die niet voldoende rechts hield. De vrouw is overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis.

Verdachte van diefstal aangehouden Leiden In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 maart kreeg de politie een melding dat er lood en oud ijzer werd gestolen uit een woning aan de Middelweg. Ter plaatse trof de politie een 43-jarige Leidenaar aan die met ijzer aan het sjouwen was. De man had al zo'n vijf plastic zakken met lood en oud ijzer verzameld. Bij zijn aanhouding verzette hij zich waarna hij geboeid overgebracht is naar het bureau. De Leidenaar is ingesloten en wordt vandaag gehoord.

Rijden onder invloed Leiden De politie heeft in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 maart een 26-jarige automobilist uit Leiden aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Tijdens een surveillance zag de politie de man met zo'n 100 km/u over de Hoge Rijndijk rijden. Ze hebben hem daarop staande gehouden. Na de blaastest is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Hij bleek een ademalcoholgehalte van 735 hebben. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden zonder rijbewijs Hoogmade De politie heeft in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 maart op de Provincialeweg 6 een 41-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Ook was de man niet in bezit van een rijbewijs. Een passerende automobilist waarschuwde de politie omdat de auto waarin de Leidenaar zat verkeersgevaarlijk op de weg stond. De man verklaarde een lekke band te hebben. Omdat hij naar alcohol rook, wilde de politie hem een blaastest afnemen. Dit weigerde hij. Daarop is hij aangehouden. Omdat hij tegenstribbelde, is hij geboeid overgebracht naar het bureau. Daar weigerde hij ook de ademanalysetest. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden zonder geldig rijbewijs, rijden onder invloed en weigeren van de ademanalyse.

Bromfietscontrole Hazerswoude-Dorp De politie heeft op donderdagmorgen 15 maart een bromfietscontrole gehouden op de Gemeneweg. Van de 36 passanten werd geconstateerd dat vier de maximumsnelheid hadden overschreden, bij één van de voertuigen werkte de achtterrem niet, één bromfietser kon het bromfietscertificaat niet tonen.

Snelheidscontrole Hazerswoude-Dorp Naar aanleiding van klachten van omwonenden heeft de politie op donderdag 15 maart tussen 11.50 uur en 12.20 uur een snelheidscontrole gehouden op de Voorweg. Van de 124 passanten waren er vier in overtreding. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. De hoogstgemeten snelheid was 69 km/h, terwijl de maximumsnelheid 50 km/h is.

Snelheidscontrole Benthuizen Naar aanleiding van klachten van omwonenden heeft de politie op donderdag 15 maart tussen 11.10 uur en 11.40 uur een snelheidscontrole gehouden op de Heerewegh. Acht van de 64 passanten was in overtreding. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. De hoogstgemeten snelheid was 75 km/h, terwijl de maximumsnelheid 50 km/h is.

Aanrijding Nieuwerkerk a/d IJssel Donderdagmiddag 15 maart omstreeks 16.40 uur heeft op de A20 richting Rotterdam ter hoogte van een pompstation een aanrijding plaatsgevonden tussen een 28-jarige vrachtwagenchauffeur en een 38-jarige automobilist. De vrachtwagen wilde naar rechts uitwijken en zag daarbij de personenauto over het hoofd. De materiële schade bleef beperkt doordat men op het moment van de aanrijding in file reed. De bestuurder van de personenauto hield er een pijnlijke nek aan over.

Mishandeling Nieuwerkerk a/d IJssel Donderdagavond 15 maart is in Sportpark Dorrestein een 15-jarige jongen uit Nieuwerkerk mishandeld door een groep jongens. Toen hij in het fietsenhok zijn fiets op slot wilde zetten, werd hij zonder enige aanleiding aangevallen, waarbij hij werd getrapt, geslagen en gestompt. Hij hield hier onder andere een bloedneus, een pijnlijk achterhoofd en gezwollen oogkassen aan over. Toen de trainer van de voetbalclub om hulp werd geroepen, maakte de groep zich uit de voeten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelkraak Nieuwerkerk a/d IJssel Vrijdagnacht 16 maart omstreeks 01.45 uur is in een bedrijf aan de Dorpsstraat een snelkraak gepleegd. De daders - het waren er vermoedelijk drie - parkeerden hun auto in de Smederijstraat, gooiden de voordeur in en gingen er met de kassa van door. Hierna reden zij weg in de richting van Rotterdam.

Verdachten inbraak in bedrijven aangehouden Gouda De politie heeft op woensdag 14 maart vier mannen aangehouden van 17,18,19 en 20 jaar op verdenking van vijf inbraken in het kantoorgebouw De Goudse Poort aan de Doesburgweg. De inbraken zijn gepleegd in de periode van oktober 2000 tot februari 2001. De gestolen goederen was steeds een aantal laptops. Drie van de verdachten zijn inmiddels met een dagvaarding heengezonden, de jongste van de vier wordt op vrijdag 16 maart voorgeleid. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Gouda. Een van de mannen wordt tevens verdacht van een poging tot diefstal van een auto op een terrein aan de Nieuwe Gouwe O.Z. op 26 december 2000.

Inbraak Gouda In een woning aan de Noothoven van Goorstraat is op 15 maart ingebroken. Een raampje naast de voordeur werd geforceerd. Geld en sieraden werden weggenomen.

Controle coffeeshop Gouda Een coffeeshop aan de Lange Groenendaal is door de politie gecontroleerd. Met name werd erop nagezien of de aanwezige klanten de wettelijke leeftijd van 18 jaar hadden bereikt. Personen onder de 18 jaar mogen immers niet in een coffeeshop aanwezig zijn. Er werd niemand beneden de 18 jaar aangetroffen.

Zinloos geweld Gouda Een 18-jarige Gouwenaar heeft aangifte gedaan van een ernstige mishandeling, gepleegd op 15 maart jl., omstreeks 18.38 uur op/nabij de Hoge Gouwe in Gouda. De jongen reed met zijn fiets over de Guldenbrug langs een groep jongens. Eén van de jongens probeerde hem, zonder enige aanleiding, klem te rijden. Hij reed echter door, maar werd op de Hoge Gouwe ingehaald door één van de jongens. Het slachtoffer werd in zijn rug geschopt, en tegen het hoofd geslagen met een zogenaamde life-hammer. Het slachtoffer wist de meeste slagen af te weren. Hij hield echter beurse plekken aan de linkerzijde van het hoofd, hoofdpijn en een gebroken tand aan de mishandeling over. De politie neemt de zaak hoog op en stelt een onderzoek in naar de dader van dit zinloze geweld.

Nogmaals geweld Gouda Op de Kleiweg is op 15 maart, is kort na sluitingstijd van de winkels, een 19-jarige Gouwenaar mishandeld door een nog onbekende. De Gouwenaar had kort daarvoor ruzie met de onbekende man gekregen in de winkel, waarin hij werkt. Het slachtoffer kwam de man weer tegen en werd dor hem mishandeld. Hij werd geslagen en getrapt. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan.

Aanhouding bij poging inbraak Gouda Een 28-jarige Gouwenaar is op heterdaad aangehouden na een poging tot inbraak bij een horecagelegenheid aan de Lange Tiendeweg in Gouda. E.e.a. speelde zich af op 16 maart, omstreeks 02.50 uur. Bij de politie kwam een melding binnen van de inbraak en surveillerende agenten gingen lopend naar de opgegeven locatie Nabij de Koepoort zagen de agenten één van de verdachten. Hij voldeed aan het opgegeven signalement. Bij de verdachte werd een secustrip aangetroffen, vermoedelijk afkomstig van het pand waar getracht werd in te breken. De man is ingesloten en de politie stelt een onderzoek in.

Krattendief gepakt Bodegraven Een 30-jarige Alphenaar is dor de politie in Bodegraven verhoord voor zijn aandeel in een diefstal van lege kratten, gepleegd op 3 maart jl. bij een bedrijf aan de Europaweg in Bodegraven. De man bekende de zaak. Ook wordt de man verdacht van diefstal van een GSM en de diefstal/heling van een fiets. De man heeft met een dagvaarding op zak het bureau verlaten.

Auto in sloot Schoonhoven Een 23-jarige automobiliste uit Schoonhoven verloor donderdag 15 maart rond 11.30 uur de macht over het stuur op de G.J. van Heuven Goedhartweg waardoor zij half in de sloot belandde. De vrouw wilde haar telefoon opnemen maar die viel uit haar handen. Toen ze de telefoon oppakte, verloor zij de macht over het stuur. De auto raakte op het fietspad, reed door het gras half de sloot in. De vrouw is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.