Gemeente Etten-Leur

Gezond op vakantie

In de komende drie maanden zijn er over het thema "Gezond op vakantie" gratis folders te halen bij de Informatiepunten Gezondheid. Deze bevinden zich in het gemeentehuis bij bureau Voorlichting, in de openbare bibliotheek, in het wijkgebouw van de kruisvereniging, bij het regioteam van de GGD en bij het Baronie College unit Educatie in Etten-Leur.
Fijn op vakantie, even een poos alle beslommeringen vergeten. Lekker genieten van de zon op je huid, verre landen verkennen en kamperen in de prachtigste gebieden. HeerlijkToch kunnen er ongemakken en problemen ontstaan die de vakantiestemming danig kunnen bederven.
Enkele vragen die kunnen opkomen: Hoe voorkom je reizigersdiarree? Wat moet je doen als je het toch krijgt? Wat neem je mee in je reisapotheek en EHBO-kistje? Veilig vrijen, veilig zonnen. Verzekeringen, inentingen, hoe zit het daar mee? Waarmee moet je speciaal rekening houden als je kleine kinderen bij je hebt of als je CARA hebt of hartpatient bent? Hoe zeg je wat je zeggen wilt in het buitenland tegen een dokter of apotheker? Folders in de genoemde Informatiepunten Gezondheid geven antwoorden op vele vragen. De Informatiepunten zijn een gezamenlijke activiteit van de GGD West-Brabant en de Stichting Regionaal Kruiswerk Mark en Maas.