Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vrijdagmorgen 16 maart 2001
10:48 vrijdag 16 maart 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875
(Piket en persvoorlichting tot zondagmorgen)

HARDLEERSE ALCOMOBILIST VEROORZAAKT ONGEVAL
Taarlo
Donderdagmiddag omstreeks 14.15 uur reed een 45-jarige man uit Leiden met zijn auto over de Kanaalweg. Daar kwam hij een 31-jarige automobilist uit Assen tegen, die op de linkerweghelft reed. De autos botsten met de spiegels tegen elkaar. De veroorzaker reed gewoon door, in de richting Assen. De man uit Leiden keerde en reed er achteraan. Via de telefoon kon hij de politie doorgeven waar de man reed. Uiteindelijk wist de politie de man aan de kant te dwingen, met gebruikmaking van sirene en zwaailichten. De man bleek fors te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij maar liefst 1075, bijna 2,5 promille. De man is aangehouden en mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Een dag eerder was hij ook al met een boel drank op van de weg gehaald. Toen scoorde hij ruim 2 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

MET DRANK OP IN DE SLOOT
Emmen
Donderdagnacht even na twaalven reed een 21-jarige automobilist uit Klazienaveen over de N391. Dit is de nieuwe weg van Emmen naar Ter Apel. Daar raakte hij met de auto van de weg, na in de berm terecht te zijn gekomen, en kwam op de kop in de sloot terecht. De politie ging ter plekke na deze melding en trof de lege auto aan. Na een zoektocht in de omgeving met behulp van een politiehond werd de bestuurder, die zich had verstopt onder een talud, aangetroffen. Ook een mede-inzittende, een vrouw, werd gewond aangetroffen in een bouwland. Beide werden, gezien hun verwondingen, eerst naar het Scheperziekenhuis gebracht. De verwondingen bleken mee te vallen. De bestuurder werd daarna, vanwege vermeend drankgebruik, meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij bij de ademtest 370, ongeveer 0,85 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

MET DRANK OP TEGEN LICHTMAST
Emmen
Donderdagnacht tegen 3.00 uur botste een 29-jarige automobilist uit Emmen tegen een lichtmast op de Hondsrugweg. Hij was in een bocht rechtdoor gereden. De man is met verwondingen in zijn gezicht overgebracht naar het Scheperziekenhuis. Omdat drankgebruik werd vermoed, is van hem een bloedproef afgenomen.

RIJVERBOD OPGELEGD
Emmen
De politie kreeg donderdagmiddag tegen 16.30 uur een melding dat er twee mannen stomdronken in een auto bij het winkelcentrum Angelslo zouden zitten. De melder had ze de autosleutels al afhandig gemaakt. De politie trof een 47-jarige man uit Zwartemeer in zijn auto aan. De man, die flink gedronken had, kreeg een rijverbod van 15 uur opgelegd. Na ontnuchtering kan hij zijn auto weer ophalen.

FIETSENDIEF OPGEPAKT
Meppel
Donderdagmiddag rond 16.00 uur struinde er een vreemde man rond de Rechterenschool aan de Woldkade. De ter plaatse gekomen politie merkte dat de man in het bezit was van een gestolen Spartamet. De man verkeerde fors onder invloed van alcohol en had zichzelf flink bevuild. Hij is aangehouden, en krijgt een proces-verbaal. De Spartamet bleek door hem te zijn gestolen aan de Koekoekstraat. Deze is weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

WINKELDIEFSTAL
Emmen
Donderdagmiddag omstreeks 12.45 uur is een 50-jarige vrouw uit Gramsbergen aangehouden na diefstal in diverse winkels in het centrum. Ze bleek spullen te hebben gestolen in drie winkels, en ze kreeg daarvoor een dagvaarding uitgereikt.

AFLOOP AANGETROFFEN GEWEREN
Amen
De gisteren in een bouwland aangetroffen geweren blijken na onderzoek eigendom te zijn van Defensie. Het gaat om oefengeweren, die volgens de wettelijke normen onklaar zijn gemaakt, en die derhalve wettelijk zijn toegestaan. Vermoedelijk zijn de geweren bij een oefening achtergelaten in het bewuste bouwland. Ze zijn inmiddels door de Marechaussee teruggebracht naar de kazerne.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe