Politiebericht Flevoland: gehele regio: 16-03-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Bernadet Timmer, 06-51401952

Glazenwasser vast
ALMERE - Aan de PJ Oudweg is vanmorgen om circa 10.15 uur een glazenwasser vast komen te zitten met zijn electische liftbak ter hoogte van de tiende verdieping. Wegens een technische storing kon de bak niet meer naar boven of beneden. De brandweer bevrijdt hem uit zijn benarde positie.

Aanrijdingen met letsel
EMMELOORD - Op de Noordzijde is gistermiddag een 82-jarige voetganger uit Ens gewond geraakt toen hij in botsing kwam met de auto van een 34-jarige man uit Lemmer. De automobilist stond geparkeerd op de Noordzijde en reed achteruit op het moment dat de 82-jarige tussen de geparkeerde auto`s doorliep om de weg over te steken. Bij het uitparkeren zag de 34-jarige hem over het hoofd, met de aanrijding tot gevolg. De voetganger is met onbekend letsel overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord.

ALMERE - Gistermiddag is een 36-jarige motorrijder uit Hilversum gewond geraakt na een slippartij op de rotonde bij de Randstaddreef. Op het wegdek lag een spoor van vermoedelijk diesel. De man verloor de macht over het stuur en kwam ten val. Hij is ter observatie per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De brandweer heeft het wegdek schoongemaakt.

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Bij een ongeluk op de Visarenddreef zijn vanmorgen vroeg een 35-jarige automobilist uit Lelystad en zijn 40-jarige passagiere uit Lelystad gewond geraakt. De man reed op de Visarenddreef richting Westerdreef, toen hij bij de eerste afslag bij de Botter van de weg raakte en met de auto over de kop in de sloot belandde. Beiden zijn met verwondingen per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. Daar bleek dat de man onder invloed verkeerde. Hij weigerde echter mee te werken aan een bloedproef. Bovendien was hij niet in bezit van een rijbewijs. Hij zal na onderzoek in het ziekenhuis voor verhoor worden overgebracht naar het bureau. De vrouw hield aan het ongeluk een gebroken sleutelbeen over. De auto was total loss.

NAGELE - Wegens zijn slingerende rijgedrag is een 69-jarige automobilist uit Nagele aangehouden op de A6, afslag Nagele. Bij de blaastest blies de man 330 ug/l (0.75 promille). Hij kreeg een rijverbod van twee uren en een proces verbaal.

LELYSTAD - Tijdens een onderzoek naar de dader van een poging tot straatroof heeft de politie gisteravond een 41-jarige automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed. De verdachte stond met brandende autoverlichting te wachten aan de Galjoen. Nadat er iemand was ingestapt reed hij er met gedoofde lichten vol gas vandoor. Daarbij reed hij echter een doodlopende straat in, waarna hij werd aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies 385 ug/l (0.9 promille). Hiervoor kreeg hij een proces verbaal en een rijverbod van drie uren.

ALMERE - Een 54-jarige automobilist uit Almere is gisteravond aangehouden op de Metropolestraat nadat hij met een blikje bier in de hand in zijn auto stapte en wegreed. Bij de blaastest blies de man 490 ug/l (1.1 promille). Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vier uren.

ALMERE - Gisteravond is op de Vrijheidsdreef een 43-jarige automobilist uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed. Na een melding dat de man in de auto was gestapt na het innemen van medicijnen die het rijden ernstig beïnvloeden hield de politie hem aan op de Vrijheidsdreef. De verdachte is overgebracht naar het bureau voor bloedonderzoek, waarna hij een rijverbod kreeg van acht uren. Zijn rijbewijs is ingenomen.