Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-03-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.35 uur
Bestuurders rijden onder invloed

UTRECHT Tijdens de surveillance reed de politie donderdagnacht omstreeks kwart over twaalf door de Leidseveertunnel toen zij plotseling door een voertuig met hoge snelheid rechts werden ingehaald.

De politie zette de achtervolging in en gaf de bestuurder een stopteken. De 24-jarige bestuurder uit Utrecht gaf gas en keerde zijn voertuig bij het tunneltje. Door deze manoeuvre verloor de man direct de macht over zijn stuur en kwam met zijn voertuig in de sloot terecht.

De verdachte kon zelf uit het voertuig klimmen en werd met een touw door de politie naar de kant getrokken. Eenmaal op de kant rook de politie een sterke alcohollucht. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Omdat het niet de eerste keer bleek te zijn dat de man onder invloed reed werd zijn rijbewijs ingenomen. Met een rijontzegging van vijf uur werd hij naar huis gestuurd.

UTRECHT Vanuit de Koestraat zag de politie donderdagnacht een bestuurder de Catharijnekade oprijden. De bestuurder reed vervolgens over de stoep van het Catharijneviaduct.

Eenmaal op de Catharijnesingel heeft de politie de 47-jarige bestuurder uit Utrecht een stopteken gegeven waaraan de man direct voldeed. De agenten spraken de man aan op zijn rijgedrag en roken dat hij gedronken had.

Omdat een blaastest niet lukte werd hij meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Uiteindelijk bleek hij 1,55 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een rijontzegging van zeven uur kon hij naar huis. Binnenkort zal de rechter de straf voor de man bepalen.

Opgevoerde bromfiets

UTRECHT Bij een controle donderdagmiddag omstreeks tien voor twee zag de politie een bromfietsbestuurder er vandoor gaan. De achtervolging werd ingezet en de 15-jarige jongen uit Utrecht werd op de Balijelaan achterhaald. Uiteindelijk bleek dat de bestuurder te jong was om op een bromfiets te rijden. Tevens droeg hij geen helm en had hij geen verzekeringsbewijs. De jongen verklaarde dat de bromfiets niet zijn eigendom was maar dat hij hem geleend had van een vriend. De politie stelt een onderzoek in naar de rechtmatige eigenaar van de bromfiets.

Ongeval letsel

UTRECHT Donderdagmorgen reed een 43-jarige vrouw uit Utrecht met haar auto vanuit de richting van de Huizingalaan en wilde rechtsaf de Jan van Galenstraat in rijden. Bij de kruising gekomen moest de vrouw de bestuurders op de Jan van Galenstraat voorrang verlenen.

Op het moment dat zij dacht al het verkeer voorrang te hebben verleend, kwam een 16-jarig meisje uit Utrecht met haar fiets aanrijden. De vrouw zag geen kans meer het meisje te ontwijken en een aanrijding was het gevolg.

De 16-jarige Utrechtse kwam met haar hoofd op het wegdek terecht. Het slachtoffer werd afgevoerd met hoofdletsel en diverse schaafwonden naar het Diaconessen ziekenhuis in Utrecht.