Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 10.00 uur
Snelheidscontrole

SOEST Op de Vredenhofstraat heeft de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd. Van half tien tot half één werden 1525 voertuigen gecontroleerd. 125 Automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/h op een weg waar 50 km/h mag worden gereden.
Alle overtreders kregen een proces-verbaal thuisgestuurd.

Fietscontrole

SOEST Donderdagmiddag tussen twee en drie uur werd op de Koninginnelaan gecontroleerd op rijden met de fiets op de stoep. De controle geschiedde op verzoek van klachten van de winkelkring Koninginnelaan. In een tijdsbestek van een uur werden tien fietsers gewaarschuwd voor het fietsen op de stoep. Volgende week zal de controle worden herhaald, dan zal bij overtredingen daadwerkelijk worden bekeurd

Verdachten inbraak aangehouden

SOEST Vrijdagochtend rond vier uur werd de politie gestuurd naar de Gouden Ploeg. Gemeld werd dat daar in een woning werd ingebroken. Ter plaatse bleek een 27-jarige inwoner uit Soest in zijn woning te hebben ingebroken omdat hij zijn sleutels niet bij zich had. In de woning bevonden zich nog een 23-jarige man uit Utrecht en een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Bij nader onderzoek bleek in de woning diverse goederen te liggen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Deze goederen werden in beslag genomen. Tevens werd een personenauto voor onderzoek afgevoerd naar het politiebureau. De drie verdachten werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldieven aangehouden

BUNSCHOTEN Donderdagmiddag rond drie uur werden in een winkel aan de Anthon van der Horstlaan twee vrouwen van 38 en 16 jaar uit Bunschoten/Spakenburg aangehouden. De vrouwen wilden de winkel verlaten zonder enkele levensmiddelen af te rekenen. Beide vrouwen zijn overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau. Daar mochten zijn na verhoor, met een proces-verbaal van 250 gulden, het bureau verlaten.

Verdachten autodiefstal aangehouden
BAARN Donderdagochtend rond elf uur werd de politie door de meldkamer gestuurd naar de Generaal van Heutszlaan. Daar bleek ingebroken te zijn in een personenauto. Na onderzoek werden in de directe omgeving twee mannen van 18 en 21 jaar beiden uit Baarn aangetroffen.Omdat zij voldeden aan het opgegeven signalement werden zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij bekenden de inbraak in de auto te hebben gepleegd en een tas met waardepapieren te hebben weggenomen. Na onderzoek in de omgeving werd de betreffende tas teruggevonden.
De beide verdachten werden met een proces-verbaal heengezonden.