Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.00 uur
Verkeerscontroles

DEN DOLDER/ZEIST Op de Soestdijkerweg in Den Dolder werd donderdagochtend van kwart voor acht tot kwart over tien een snelheidscontrole gehouden. 2284 Voertuigen passeerden de radar waarna geconstateerd werd dat 24 automobilisten harder reden dan de toegestane snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/h. Alle overtreders kregen proces-verbaal.

Tijdens de middag werd een verkeerscontrole gehouden op de Panweg in Zeist door de wijkagenten en de politiesurveillanten. Bij deze controle werd 8 maal proces-verbaal opgemaakt wegens het niet voldoen aan de draagplicht van de autogordel, 1 maal werd geen helm gedragen, 4 maal werd te snel gereden.

Een 40-jarige bestuurder, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd door de rechter. Zijn rijbewijs was ongeldig verklaard en de auto van de man bleek niet te zijn verzekerd.

Controle fietsverlichting

ZEIST Op donderdag 15 maart werd tijdens de avonduren door de politie gecontroleerd op het voeren van de fietsverlichting. De controle vond plaats op de Slotlaan. Tijdens de controle werden 14 bekeuringen aan bestuurders van fietsen uitgereikt.