Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.15 uur
Stoffelijk overschot van vrouw gevonden

LOENEN AAN DE VECHT Op donderdag 15 maart werd het stoffelijk overschot van een vrouw in het Amsterdam-Rijnkanaal aangetroffen.

Omstreeks 14.50 uur meldde een schipper die over het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Loenen en Nigtevecht vaarde, dat hij een lichaam in het water zag drijven. Zowel personeel van de KLPD te water als personeel van politiedistrict Rijn & Venen ging ter plaatse. Op de genoemde locatie werd inderdaad een lichaam in het water aangetroffen. Het lichaam werd uit het water getild. Het bleek het stoffelijk overschot van een vrouw te betreffen.

Het stoffelijk overschot is overgebracht naar een rouwcentrum in Utrecht. Er zal sectie op het lichaam worden verricht. De identiteit van de vrouw is vooralsnog onbekend.

Ruiming vliegtuigbom in Breukelen

Op woensdag 14 maart is op de Merwedeweg in Breukelen een vliegtuigbom gevonden. Het Explosieven Opruimingscommando (E. O. C.) heeft de bom onderzocht en geconcludeerd dat het om een 500 ponder uit de Tweede Wereldoorlog gaat. Het projectiel staat niet op scherp. Dit betekent dat zolang in de buurt van de bom geen activiteiten plaatsvinden er geen direct gevaar voor de omgeving is. Uit voorzorg moet de bom echter wel onschadelijk worden gemaakt.

Demontage en maatregelen
De demontage van de bom is op zondag 18 maart 2001 om 13.00 uur. Tijdens de demontage is het noodzakelijk dat er binnen een straal van 150 meter vanaf de bom geen personen aanwezig zijn. Dit betekent dat de bewoners van de Merwedeweg en de Stationsstraat tijdelijk hun woningen moeten verlaten en worden opgevangen. Deze personen zijn inmiddels persoonlijk benaderd. Omwonenden tussen de 150 en 425 meter afstand vanaf de bom worden via een huis- aan huis bezorgde brief geadviseerd in hun woning te blijven. Eigenaren van bedrijven in het bedreigde gebied worden eveneens middels een brief op de hoogte gebracht van de maatregelen.

Verkeersmaatregelen
Op zondag 18 maart tussen 12.30 en 14.30 uur zijn beide rijstroken van de rijksweg A-2 tussen Vinkeveen en Maarssen voor al het verkeer afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. De politie adviseert in verband met filevorming een alternatieve route te kiezen. Het treinverkeer tussen Amsterdam en Utrecht (v.v.) is tussen genoemde tijden gestremd. Ook scheepvaartverkeer over het Amsterdam -Rijnkanaal is niet mogelijk. Het luchtvaartverkeer wordt eveneens omgeleid. In het gebied is een noodverordening van kracht en gedurende de actie houdt de politie hierop toezicht.