CMG



Microsoft benoemt CMG tot Gold Certified Partner

CMG heeft het Gold Partner-niveau behaald op basis van objectieve criteria

Amstelveen, 16 maart 2001 - CMG heeft als eerste Microsoft partner in Nederland de Microsoft Gold Certified Partner status behaald. Deze benoeming past binnen het Certified Partner Program, een uitbreiding van het Microsoft Certified Solution Provider (MCSP) Program dat Microsoft in oktober 2000 heeft aangekondigd. Om tot dit programma te worden toegelaten moet voldaan worden aan een reeks criteria. Deze zijn gebaseerd op de diensten, applicaties en hosting-voorzieningen die worden geleverd door bedrijven die technologie ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en beheren. CMG heeft zich als één van de eerste bedrijven in Nederland gekwalificeerd om het predicaat Microsoft Gold Certified Partner te mogen voeren.

Onderdeel van het programma is ook een pakket aan middelen en supportvoorzieningen waarmee partners hun bedrijf kunnen inrichten op het ontwikkelen van oplossingen op basis van Microsoft .NET Enterprise Servers en andere Microsoft-technologieën. Gold Certified Partner is het hoogste niveau dat Microsoft-partners kunnen bereiken boven de normale partnerstatus. De certificering kent vier categorieën: Microsoft Gold Certified Partner for Enterprise Systems; Microsoft Gold Certified Partner for Commerce; Microsoft Gold Certified Partner for Hosting & Application Services en Microsoft Gold Certified Partner for Support Services.

CMG heeft de Microsoft Gold Partner Certification ontvangen voor Commerce en Enterprise Systems. "Het grote voordeel van de Gold-certificering is de erkenning door Microsoft dat wij ons onderscheiden van andere partners. We zijn trots op het feit dat wij de tot de eerste Gold-partners in Nederland en zelfs in Europa behoren. Wij zien dit als een bewijs voor onze kwalitatief hoogstaande dienstverlening en de vooraanstaande positie die we op het gebied van e-commerce innemen," zegt Jos Suanet, Adjunct Directeur van CMG Finance. "CMG heeft honderden gecertificeerde consultants in dienst en onderhoudt een duurzame relatie met Microsoft. De samenwerking tussen CMG en Microsoft gaat nu uit van de markt van CMG en het realiseren van de beste oplossingen voor de gemeenschappelijke klant. Een partnercertificaat wordt nu veel meer dan een bordje aan de muur. Doordat duidelijke maatstaven worden gehanteerd, kan CMG zich met meerwaarde profileren in de markt en zich onderscheiden van andere aanbieders."

Michel van der Bel, directeur Enterprise Groep Nederland van Microsoft B.V.: "Het succesvol implementeren van de nieuwste Microsoft technologie vergt een toenemende hoeveelheid kennis van onze partners, met name binnen grote omgevingen. Bij deze klanten zijn schaalbaarheid, betrouwbaarheid en beheersbaarheid zeer belangrijk. Daarnaast spelen integratie en het internet ook een cruciale rol. Gezien de complexiteit willen onze klanten zekerheid over de oplossing en zijn op zoek naar een kwaliteitswaarborg voor hun toeleveranciers. Wij zijn erg content met het feit dat CMG als eerste Nederlandse enterprise partner het Gold Certified Level heeft behaald voor zowel e-commerce, als Enterprise Systems. Dit zien wij als de bekroning op een jarenlange strategische samenwerking die inmiddels heeft geresulteerd in vele honderden Microsoft-gecertificeerde CMG-medewerkers en volop succesvolle implementaties van onze BackOffice technologie bij enterprise klanten."

"Microsoft kan dankzij de bewezen kwaliteit van CMG's dienstverlening 'end to end' e-commerce oplossingen aan haar klanten bieden: of het nu gaat om enterprise applicaties toegankelijk te maken via Internet, het realiseren van nieuwe ideeën rond e-business-applicaties of het aan klanten en toeleveranciers toegang geven tot interne systemen. Ik ben ervan overtuigd dat Microsoft in combinatie met CMG onze klanten op al die terreinen kan helpen," aldus Van der Bel.

CMG
CMG is een wereldwijd opererende Informatie & Communicatie Technologie (ICT) groep, die een leidende positie heeft in zowel zakelijke ICT-dienstverlening als in mobiele messaging en billing producten. Middels management consultancy, systeemontwikkeling en -integratie, software-applicaties en outsourcing bouwt CMG aan de betrouwbare ICT-infrastructuren die organisaties nodig hebben voor hun nieuwe electronic en mobile commerce toepassingen. CMG, opgericht in 1964, heeft hoofdkantoren in Londen en Hoofddorp en is momenteel internationaal actief vanuit haar bases in 16 landen. CMG beschikt over kennis, oplossingen en producten voor klanten in de financiële sector, handel, transport, petrochemie, telecommunicatie-, media-, retail-, productie- en nutsbedrijven en overheden. De Groep levert tevens zakelijke outsourcingsdiensten zoals salarisverwerking, beheer van call centers, netwerken, infrastructuren en applicaties, en hosting.

CMG Wireless Data Solutions heeft een leidende positie verworven in wireless messaging en gateway producten, mobile Internet en e-mail, cell broadcast en customer care & billing systemen. Deze producten worden wereldwijd geleverd aan mobiele telecommunicatie operators en service providers vanuit kantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en de Aziatische Pacific regio. CMG is genoteerd aan de effectenbeurzen in Londen (FTSE 100 - en techMark 100 index) en in Amsterdam (AEX Midkap index). Meer informatie over CMG is te vinden op http://www.cmg.nl.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.