* 16 maart 2001;
Orange-manager Holliday naar Dutchtone


* Persberichten archief

Orange-manager Holliday naar Dutchtone

Den Haag, 16 maart 2001 - Jean-Marie Patillot, voorzitter van de Raad van Bestuur van Dutchtone N.V., zal per 1 april aanstaande het voorzitterschap overdragen aan David Holliday. David Holliday is op dit moment verantwoordelijk voor de activiteiten van mobiele operator Orange buiten het Verenigd Koninkrijk.
Onder de leiding van Jean-Marie Patillot is de succesvolle opmars van Dutchtone, gestart op 26 januari 1999, voortgezet. Vorig voorjaar werd bekendgemaakt dat France Telecom al haar mobiele telefoniebedrijven onder de naam Orange groepeert.

Jean-Marie Patillot keert terug naar moederbedrijf France Telecom. Hij heeft zich ingezet om Dutchtone verder uit de pioniersfase te leiden en te laten groeien tot de succesvolste nieuwe mobiele operator van Nederland met bijna 1,2 miljoen klanten. Onder zijn leiding werd tijdens de veelbesproken veiling in de zomer van 2000 een licentie bemachtigd voor UMTS en zijn ook de noodzakelijke voorbereidingen getroffen om Dutchtone klaar te stomen voor de volgende generatie mobiele telefonie.

David Holliday is op dit moment bij Orange als International Business Development Manager verantwoordelijk voor de activiteiten van Orange op de buitenlandse markt, dat wil zeggen: de markt buiten het Verenigd Koninkrijk, van oorsprong de thuismarkt van Orange. Voordat hij in 1999 bij Orange in dienst trad, heeft David Holliday veel ervaring opgedaan in Zuid-Oost Azië en het Midden Oosten. Hij is een van de oprichters van Lanka Bell in Sri Lanka.

In mei vorig jaar kondigde France Telecom aan dat alle dochterondernemingen die zich bewegen op de markt voor mobiele telefonie, zouden worden samengebracht onder de naam Orange. Deze beslissing vloeide voort uit de overname van dit zeer succesvolle Engelse bedrijf door France Telecom, eerder dat jaar.

Dutchtone N.V. is een Nederlands telecommunicatiebedrijf met een eigen landelijk dekkend netwerk voor mobiele telefonie, gebaseerd op GSM 1800-technologie. Dutchtone biedt een uitgebreid pakket diensten aan voor zowel de particuliere als de zakelijke klanten. Bij Dutchtone N.V. werken ruim vijftienhonderd mensen.