Politiebericht Groningen: Diverse 17-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 17 maart 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: fietser gewond
Bij een verkeersongeval op het Burgemeester Schönfeldplein in Winschoten is vrijdagavond een 69-jarige man uit Winschoten gewond geraakt. De man fietste vanaf de Schönfeldsingel het Schönfeldplein. Hij werd daarbij aangereden door een personenauto, bestuurd door een 42-jarige Winschoter. De fietser kwam te vallen en liep een hoofdwond op. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Appingedam: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed van alcohol heeft de politie vrijdagnacht op de Farmsumerweg in Appingedam een 25-jarige man uit Wagenborgen aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole onder invloed te verkeren. De ademanalyse wees 1.5 promille alcohol uit. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden.

Delfzijl: bromfietser onder invloed
Een 44-jarige bromfietser uit Delfzijl is vrijdagnacht wegens rijden onder invloed door de politie aangehouden aan het Eemskanaal zuidzijde in Delfzijl. Bij een verkeerscontrole bleek de man te veel te hebben gedronken. Bij ademanalyse werd 2.5 promille vastgesteld. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd.

Zijldijk: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs van een 39-jarige man uit de gemeente Delfzijl ingevorderd. De man reed met zijn auto met een snelheid van 151 km per uur (100 is toegestaan) over de Eemshavenweg bij Zijldijk, gemeente Loppersum. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Leek: man aangehouden
In een opvangcentrum aan de Oldebertweg in Leek heeft de politie vrijdagavond een 36-jarige man uit Midwolda aangehouden. De man, alleenstaande, was daar onder gebracht in verband met psychische problemen en artsen het niet verantwoord achtten dat de man alleen thuis was. Hij bleek bij aankomst echter zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Omdat de medewerkers van het centrum daar opmerkingen over maakten en hem pas wilde binnenlaten als hij nuchter was werd de man boos. Hij begon met huisraad te gooien en beledigde en bedreigde het personeel. Hij weigerde het centrum te verlaten. De man is door de politie meegenomen en ingesloten op het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling, belediging en huisvredebreuk.

Lauwersoog: bromfietser klem
Surveillerende politiemensen zag vrijdagnacht een onbekende rode lamp branden in een stuk land naast het talud van de Marneweg in Lauwersoog. Bij onderzoek troffen de agenten een 16-jarige man aan uit de gemeente De Marne aan. De knaap lag onder zijn bromfiets en zat met beide benen klem onder en tussen dat voertuig. De jongen bleek, om een kortere weg te nemen, via het talud de Marneweg te hebben willen oprijden. Kennelijk door te hoge snelheid verloor hij de controle over zijn brommer en vloog over de kop. Hij belandde onder aan het talud en raakte daarbij klem. Hij was niet bij machte om op te staan. De politiemensen bevrijdden de jongen die verder geen letsel opliep. Naar zijn zeggen had hij inmiddels zeker een kwartier onder aan het talud gelegen. Hij kon op eigen gelegenheid naar huis.

Munnekezijl: rijden tijdens ontzegging
Een 36-jarige automobilist uit Munnekezijl is vrijdagnacht door de politie aangehouden op de Hoofdstraat in zijn woonplaats. Bij een verkeerscontrole bleek dat de man geen rijbewijs bij zich had. Navraag wees uit dat de man de rijbevoegdheid was ontzegd wegens rijden onder invloed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor rijden ten tijde van een ontzegging van de rijbevoegdheid. Hij is na verhoor heengezonden. Zijn auto moest hij bij de politie achterlaten.

Groningen: man mishandeld
In de Papengang in Groningen is vrijdagnacht een 32-jarige man uit Groningen mishandeld. De man werd, samen met zijn vriendin, al lopend bijna omver gereden door de bestuurders van een viertal scooters. De man maakte daarover een opmerking waarop de bromfietsers terug kwamen en met hun helmen op de voetganger in begonnen te slaan. De man liep letsel aan zijn mond op. De scooterbestuurders gingen ervandoor en konden niet worden opgespoord.

Groningen: kinderen belaagd
Een 11-jarige jongen uit Groningen liep vrijdagavond een gebroken pols op toen hij op hardhandige wijze uit werd weggestuurd door de eigenaar van een pand aan de Kerklaan in Groningen. De jongen had samen met zijn 9-jarige broertje en een 15-jarig vriendje een pak drinkyoghurt gekocht bij een supermarkt. Door een stoeipartij tussen de kinderen belandde een deel van de inhoud van het pak op een raam van een pand aan de Kerklaan. De eigenaar van het pand kreeg dit in de gaten en verwijderde de jongens hardhandig waarbij de 11-jarige jongen kwam te vallen. Daarbij liep hij vermoedelijk de gebroken pols op. De jongens renden hard naar huis en onderweg sloegen ze uit boosheid een ruit van een ander pand kapot. Het is niet uitgesloten dat het slachtoffertje daarbij zijn pols heeft gebroken. De ouders van de jongen vergoeden de vernielde ruit. De politie stelt een onderzoek in naar het ontstaan van het lestel van het kind.

Groningen: alcoholcontroles
De politie heeft vrijdagnacht op de Aweg, de Hereweg en het Damsterdiep in Groningen alcoholcontroles gehouden. Daarbij werden 99 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Drie automobilisten bleken te veel te hebben gedronken. Aan de Aweg werden twee bestuurders aangehouden. Bij een 53-jarige man uit Leende werd 0.9 promille gemeten; een 37-jarige automobilist uit Groningen reed 0.7 promille in zijn auto. Een 35-jarige man uit Foxhol liep bij de controle op het Damsterdiep tegen de lamp. Bij hem werd 1.1 promille gemeten. Op de Hereweg werd niemand aangehouden. Alle drie de alcomobilisten zijn na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Ze kregen rijverboden opgelegd variërend van 2 tot 5 uur.

Groningen: man aangehouden
In het Stadhuis in Groningen heeft de politie vrijdagmiddag een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De man vervoegde zich bij de afdeling burgerzaken om een nieuw paspoort aan te vragen. Volgens zijn zeggen was zijn oude paspoort begin vorig jaar gestolen. Nadat hij eind vorig jaar bij de politie aangifte had gedaan wilde de man nu een nieuw paspoort aanvragen. De fotos die hij daarbij aanleverde bleken echter in het geheel niet overeen te komen met de fotos van de eerdere paspoortaanvraag. De man verklaarde per ongeluk de foto van een kennis te hebben meegenomen. Hij is door de politie meegenomen en ingesloten voor nader onderzoek.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.