Politiebericht Flevoland: gehele regio: 17-03-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Alcoholcontrole
ALMERE In Almere zijn gisteren van 15.30 tot 22.00 uur op verschillende locaties alcoholcontroles gehouden door de politie. Daarbij zijn in totaal 573 bestuurders gecontroleerd. Drie van hen zijn aangehouden wegens rijden onder invloed:

- Op de Randstad blies een 34-jarige automobilist uit Almere 350 ug/l (0.8 promille) en kreeg een proces verbaal en een rijverbod van twee uren.

- Op de Landdrostdreef blies een 37-jarige automobilist 565 ug/l (1.3 promille) en kreeg een transactie van 900 gulden. Hij is aangehouden en heeft zijn auto tijdelijk achtergelaten op de controleplaats.
- Op de Tussenring kreeg een 46-jarige bestuurder van een bestelauto uit Almere een rijverbod van vier uren en een dagvaarding voor 440 ug/l (1.0 promille).

Aanhouding autodieven
LELYSTAD Aan de Oostranddreef zijn gistermorgen twee verdachten van autodiefstal aangehouden. De verdachten, een 34-jarige man uit Weesp en een 30-jarige man uit Utrecht, zouden eerder die dag in Urk getankt hebben zonder te betalen. Een getuige meldde vervolgens dat de mannen op de A6 richting Lelystad reden, waar ze op de Oostranddreef werden staandegehouden en overgebracht naar het politiebureau in Lelystad. De auto bleek gestolen en de verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed
NOORDOOSTPOLDER Op de A6 vanaf de Kamperweg richting oprit Lelystad is afgelopen nacht een 32-jarige automobilist uit Swifterbant aangehouden wegens rijden onder invloed. De man verloor de macht over het stuur en schoot in de bocht van de weg af de vangrail in. Hij raakte lichtgewond toen hij ongeschonden uit de auto stapte en alsnog viel. Na zijn aanhouding werd hij overgebracht naar het politiebureau in Emmeloord en blies 600 ug/l (1.4 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is afgesleept.

EMMELOORD Vanmorgen vroeg is een 24-jarige automobilist uit Urk aangehouden bij een controle op de Korte Dreef. De man blies 490 ug/l (1.15 promille) en kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vijf uren.

ZEEWOLDE Een 37-jarige automobilist uit Zeewolde is afgelopen nacht aangehouden op de Roerdompweg. De man trok de aandacht van surveillerende agenten door op de kruising Spiekweg / Schollevaarweg aan de verkeerde kant van de vluchtheuvel te passeren. Na zijn aanhouding blies hij 460 ug/l (1.05 promille). Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vier uren.

Aanhoudingen na vernielingen
ALMERE Vier jongens uit Almere van respectievelijk 12, 13, 13 en 15 jaar zijn gisteravond aangehouden wegens het vernielen van een vrachtwagen in de Eilandenbuurt. Een getuige zag de jongens uit de cabine van de vrachtwagen springen en wegrennen. Hij hield een van de jongens aan op het Topaaspad, waarna de overige drie door de gealarmeerde politie werden aangehouden. Op het politiebureau bekenden de jongens nog meer vernielingen, onder andere aan woningen in de Eilandenbuurt. De jongens zijn ingesloten voor verder verhoor.

EMMELOORD Vanmorgen vroeg zijn twee jongens uit Emmeloord van 17 en 21 jaar aangehouden voor wildplassen in het centrum van Emmeloord. Drie andere personen kregen een boete voor het drinken van alcohol op straat. Gedurende de hele nacht was het onrustig in het centrum. Er werden een aantal ruiten vernield van winkels in de Lange Nering.