Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 18-03-2001
1e Persbericht 18 maart 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Dief op heterdaad betrapt
Op het Stratumseind is zondagochtend om 3.50 uur een 31-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. De man werd kort daarvoor in een horecagelegenheid door een aantal bezoekers op heterdaad betrapt toen hij een tas aan het doorzoeken was die niet van hem was. Tevens werd ontdekt dat de man een GSM en een identiteitskaart had weggenomen van bezoekers. De verdachte werd door de portier van de horecagelegenheid overgedragen aan de politie. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte voor poging tot beroving aangehouden Op de Hagenkampweg Zuid is zondagochtend om 3.00 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot het beroven van een 18-jarige Hagenees kort daarvoor. Het 18-jarige slachtoffer liep over de Hagenkampweg Zuid toen een onbekende jongen hem aanspraak en om zijn paspoort en GSM vroeg. Toen het slachtoffer weigerde de spullen te geven sloeg de jongen hem. Het slachtoffer liep hierbij verwondingen aan zijn lip en hals op. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten van mishandeling aangehouden Op de Keizersgracht zijn zaterdagochtend een 28-jarige en een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een politiesurveillance zag dat beiden onenigheid hadden met een man en een vrouw. De aangehouden mannen worden verdacht van het slaan van een 27-jarige Eindhovenaar op de Keizersgracht kort daarvoor. Het slachtoffer liep samen met zijn vriendin over de Keizersgracht toen plotseling iemand achter tegen zijn hoofd sloeg. Toen het slachtoffer vroeg wat de reden hiertoe was deelden ze nog een paar klappen uit aan de man. Het slachtoffer had een zwelling in zijn gezicht en verwondingen aan zijn neus en lip. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachte van winkeldiefstal aangehouden In een winkel op de Engelseweg is zaterdagmiddag om 13.45 uur een 39-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een aantal goederen met een totale waarde van ruim 130 gulden. De goederen zijn inmiddels weer in het bezit van de winkel. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.