Nieuwe 17-inch monitor met internationale sRGB-kleurstandaard

NEC-Mitsubishi introduceert Dpro730 met Diamondtron Natural Flat-beeldbuis

Hoofddorp, 19 maart 2001 - NEC Mitsubishi Electronics Display brengt een nieuwe 17-inch CRT-monitor op de markt. De zeer complete Dpro730 is ontwikkeld voor professionele gebruikers en veeleisende thuisgebruikers, en biedt het hoogst mogelijke op het gebied van de huidige CRT-technologie. De Diamond Pro730 is gebaseerd op de wereldwijd bekende Diamondtron Natural Flat-beeldbuis (NF) en ondersteunt de sRGB-standaard. NEC-Mitsubishi loopt voorop bij de toepassing van deze internationale standaard die uniforme kleurreproductie biedt voor pc's met Windows ME/2000 en sRGB-randapparatuur.

De nieuwe Diamond Pro730 is gebaseerd op de vernieuwende Diamondtron NF-beeldbuis voor scherpe, heldere en schittervrije beeldreproductie tot in de hoeken. Door het platte oppervlak van het 17-inch scherm wordt lichtweerkaatsing geminimaliseerd. Hierdoor beschikt de gebruiker over een comfortabele en prettige werkomgeving. Dit wordt versterkt door het getinte scherm met Lambda/4-coating die ook het contrast van het beeld optimaliseert. De rasterafstand van 0,25 mm garandeert een kraakhelder beeld.

De aanbevolen resolutie van deze monitor is 1024 x 768 pixels bij 85 Hz. De maximale resolutie is 1600 x 1200 bij 76 Hz. De Dpro730 biedt een horizontale frequentie van 31-96 kHz en een verticale frequentie van 50-160 Hz.

Door het compleet vernieuwde ontwerp is de omvang van de monitor en de voet afgenomen tot 399 x 413 x 415 mm. Het model voldoet aan de nieuwste Power Factor Correction-norm. Het energieverbruik is met 13 procent teruggebracht tot 89 Watt bij normaal gebruik en minder dan 5 Watt in de stand-by-modus. Een andere vernieuwing van NEC-Mitsubishi Electronics Display is een 'Self Diagnosis Circuit' dat technische problemen via on-screen-berichten aangeeft, waardoor gebruikers een fout snel kunnen oplossen of relevante informatie aan de technische ondersteuning kunnen doorgeven.

Evenals alle andere nieuwe NEC-Mitsubishi-monitoren voldoet de Dpro730 aan de nieuwe sRGB-standaard. Dit is met name van belang voor Internettoepassingen als streaming video, Web-tv en e-commerce. Bij e-commerce is het belangrijk dat klanten de kleur van de goederen die ze bestellen, goed kunnen beoordelen. In deze behoefte voorziet sRGB en biedt bovendien een efficiënter geheugengebruik, omdat er geen extra hard- of software nodig is, en het bepalen van kleurprofielen niet langer noodzakelijk. Dit biedt aanzienlijke gebruikersvoordelen bij beeldbewerking of andere informatietoepassingen van het scherm.

Het scherm is Plug & Play-compatibel (DDC-CI) en uitgerust met een Asset Management-functie voor eenvoudig gebruik binnen netwerkomgevingen. De gebruiksvriendelijke On-Screen Manager is beveiligd met een wachtwoord en beheert alle aanpassingen, zoals de kleurtemperatuur, moirécorrectie, ergonomische controle, statusinformatie en Intelligent Power Management (IPM). De Dpro730 voldoet aan alle huidige normeringen op het gebied van ergonomie en veiligheid, waaronder CE, MPR-II, TCO 99, TÜV-GS, TÜV Ergonomie, Energy Star en ISO 9241-3/-7/-8.

Prijs, verkrijgbaarheid en garantie
De Diamond Pro730 is per direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 395 euro (fl. 870,47), exclusief BTW. Elke monitor wordt geleverd met netsnoer, handleiding en cd-rom. Een adapter voor de Apple Macintosh-computer is apart verkrijgbaar. NEC-Mitsubishi biedt drie jaar garantie inclusief gratis on-site service.