Microsoft start Nederlandse versie van bCentral, de e-business portal voor kleine bedrijven

Gerealiseerd in nauwe samenwerking met zibb.nl, de ondernemerssite van Elsevier

bCentral is een wereldwijd initiatief van Microsoft, dat echter in ieder land een lokale invulling krijgt. In Nederland gaat bCentral aan bedrijven via het Internet een uitgebreide reeks zakelijke diensten aanbieden, bijvoorbeeld voor het vinden van nieuwe klanten en leveranciers, het communiceren met bestaande klanten, het efficiënter managen van de eigen organisatie en het opzetten van een elektronische webwinkel.

De content wordt verzorgd door zibb.nl, een initiatief van Elsevier. Zibb.nl is een breed gerichte ondernemerssite die aandacht besteedt aan alle zakelijke en persoonlijke aspecten van het ondernemerschap. De site biedt actualiteit, bedrijfsinformatie en brancheinformatie. Deze informatie is afkomstig van zowel bronnen binnen Elsevier als daarbuiten.

In samenwerking met BBeyond biedt bCentral ADSL-diensten en flat-fee ISDN aan onder de naam bCentral Xpres Internet. BBeyond is een nieuwe service provider gespecialiseerd in het leveren van breedbandige Internet-toegangsdiensten aan middelgrote en kleine ondernemingen in Nederland. ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) is een techniek om breedband Internet toegang mogelijk te maken over de normale, koperen telefoondraad. Op plaatsen waar ADSL nog niet mogelijk is wordt voor een vast bedrag Internet toegang via ISDN aangeboden.

Tot de overige diensten die via bCentral worden aangeboden, behoren onder meer:
* Verkoop: bCentral biedt de mogelijkheid services, tijd en producten te verkopen via een eigen website, marktplaatsen etc.
* Klantenbeheer: met bCentral kunnen bedrijven hun relaties met klanten verbeteren en verruimen (volgen, beheren, communiceren en samenwerken).
* Intern: applicaties die medewerkers in staat stellen beter onderling samen te werken.
* Internet: biedt toegang met een ADSL-service, domeinregistratie en website hosting
Voorts zullen partners van Microsoft verdere maatoplossingen beschikbaar stellen, bijvoorbeeld voor specifieke branches en distributiepunten. Deze maatoplossingen zullen gefaseerd beschikbaar komen. Daarnaast kunnen bedrijven die Microsoft Small Business Server implementeren hun breedband Internet-toegang en e-mailfaciliteiten rechtstreeks via bCentral realiseren.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.