Productschappen Vee, Vlees en Eieren

PPE medefinancier marktverkenning biologische pluimveehouderij

Het pluimveebedrijfsleven gaat samen met het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) en de Dierenbescherming (DB) een studie medefinancieren om de marktmogelijkheden van de biologische pluimveehouderij te onderzoeken. Daartoe heeft vandaag het bestuur van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) besloten. De studie is het logisch vervolg op de intentieverklaring die onlangs door twaalf partijen werd getekend, vooruitlopend op een convenant biologische pluimveehouderij.

Het doel van de marktverkenning is om de marktmogelijkheden in beeld te krijgen voor de biologische pluimveeproductie, zowel voor vlees als eieren. Het onderzoek, waarvoor het Landbouw Economisch Instituut (LEI) een offerte indiende, zal ruim 33.000 gulden kosten, waarvan de Dierenbescherming 10.000 gulden ter beschikking stelt. Het PPE neemt de helft van het resterend bedrag voor zijn rekening. De andere helft zal betaald worden door het Ministerie van Landbouw.

Alle ondertekenaars van de intentieverklaring zullen worden uitgenodigd voor een bijeenkomst, waar de onderdelen van de marktverkenning kunnen worden besproken en geamendeerd.