LTO Nederland

Algemeen bestuur LTO benoemt leden concern Managementteam

Dinsdag 20 maart 2001 - Het Algemeen Bestuur van LTO-Nederland heeft vanmiddag in Den Haag de leden benoemd van het Concern Managementteam. Het team staat onder leiding van de heer ing. D. Duijzer en bestaat voorts uit de heren ir. G.H.J. Titulaer, ir. M.P. Cuijpers, ing. H. de Kroon en ir. C.H.C. van Rooij. De benoeming van het CMT vloeit voort uit de samenwerkingsovereenkomst, die een reeks land- en tuinbouworganisaties op 19 december jl. hebben ondertekend. Het nieuw gevormde CMT gaat nog deze maand aan de slag.

Doel van de overeenkomst is een slagvaardige en doelmatige belangenbehartiging en dienstverlening voor alle aangesloten agrarische ondernemers. In de loop van dit jaar krijgen de vernieuwing van de werkwijze en aanpassing van de organisatiestructuur verder hun beslag. Zo zal voortaan worden gewerkt aan de hand van één gezamenlijk jaarplan en één gezamenlijke begroting.

LTO is zowel branche- als koepelorganisatie; in deze ondernemersorganisatie werken sinds 1995 samen de vijf regionale LTO-organisaties en een reeks vaktechnische en sectorale organisaties*. Met de vorming van een Concern Managementteam zetten de deelnemende organisaties een volgende stap om hun krachten te bundelen. Versterking van de LTO-organisatie is ook noodzakelijk om ondernemende agrariërs op het gebied van dienstverlening en advies op maat te kunnen bedienen.

Land- en tuinbouw hebben te maken met ingrijpende ontwikkelingen in én buiten de sector. Het aantal bedrijven loopt terug, terwijl een ontwikkeling aan de gang is naar innovatieve, kennis- en kapitaalintensieve producties. Bovendien zal de functie van boeren en tuinders als gebruiker én verzorger van de groene ruimte veranderen. Ontwikkelingen in de samenleving en de markt zijn bepalend voor de koers van het LTO-concern. Het wegnemen van overlap, een betere coördinatie van activiteiten en een doelgerichte werkwijze moeten leiden tot een betere herkenbaarheid voor de leden en een hogere waardering voor de inzet van de LTO-organisatie.


*De regionale organisaties zijn:
Noordelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (NLTO) Gewestelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (GLTO) Westelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (WLTO) Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB)
Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO-Nederland)

De vaktechnische organisaties zijn:

-Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) / vakgroep LTO Fruitteelt
-Koninklijke Algemeene Vereniging voor Bloembollencultuur (KAVB) / vakgroep LTO Bloembollen en Bolbloemen

-Nederlandse Bond van Boomkwekers (NBvB)/ vakgroep LTO Boomteelt
-Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging (CNC) / vakgroep
LTO Paddestoelenteelt

-Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders (NOP) / vakgroep LTO Pluimveehouderij

-Nederlandse Vereniging voor Plantenkwekers (NVP) / vakgroep LTO Plantaardig
Uitgangsmateriaal

-Nederlandse Organisatie van Konijnenhouders (NOK) / vakgroep LTO Konijnenhouderij

-Nederlandse Vereniging van Fokkers van Edelpelsdieren (NFE) / vakgroep LTO
Edelpelsdieren

De vakgroepen zijn:
Vakgroep LTO Glastuinbouw
Vakgroep LTO Rundveehouderij
Vakgroep LTO Vleeskalverhouderij
Vakgroep LTO Varkenshouderij
Vakgroep LTO Schapen- en Geitenhouderij
Vakgroep LTO Akkerbouw
Vakgroep LTO Vollegrondsgroenteteelt

Nadere informatie: Jack Luiten (tel. 06 53736017) en Mirjam Bierhuizen (tel. 06 11365621)

Wilt u hierop reageren? Stuur dan uw e-mail naar: info@lto.nl

(Auteur: LTO-Nederland)