AXA Verzekeringen

AXA start campagne voor Wibsite en Pensioenvuller

20 maart 2001

AXA heeft voor de met haar samenwerkende adviseurs een eigen internetsite ter beschikking gesteld onder de naam www.wibsite.nl/naamVA. Inmiddels zijn ruim 220 'wib'sites in gebruik. Op de wibsite krijgt de consument informatie over de gevolgen van de Wet inkomstenbelasting 2001 voor onder meer de oudedagsvoorziening. Aan de wibsite gekoppelde rekenmodules maken het mogelijk dat de consument zelf een oordeel vormt over zijn financiële toekomst, onder andere met een speciaal programma voor de berekening van het pensioengat. Vervolgens kunnen zij, on line, direct een afspraak maken met hun verzekeringsadviseur om dit gat te vullen. Hiervoor biedt AXA de Pensioenvuller, een financiële oplossing waarmee snel en gemakkelijk het pensioen op maat kan worden aangevuld.

Het levenbedrijf van AXA gaat ter ondersteuning van de intermediairs die een wibsite hebben een nieuwe campagne starten voor de Pensioenvuller. De campagne bestaat uit IM-advertenties die verwijzen naar de wibsite. De IM's worden de komende twee weken geplaatst in de landelijke dagbladen de Telegraaf, de Volkskrant en NRC Handelsblad. Daarnaast is een bannercampagne ontwikkeld, die rechtstreeks uitkomt op de pensioengatberekening van de wibsite. De banners worden in week 12, 13 en 14 geplaatst op een mix van financiële sites/communities, waaronder QPF.nl, Gainz.nl, Fx.nl, Ilse.nl en MSN.nl, en 'levensfase'-sites als Newmonday.nl en Vrouwonline.nl.

Intermediairs met een wibsite worden via e-mail ingelicht over de nieuwe campagne, die de komende weken voor extra afspraken kan zorgen. Met het ondersteunende materiaal dat door AXA bij de introductie van de Pensioenvuller is ontwikkeld, kan het intermediair ook zelf promotionele activiteiten ondernemen om klanten op hun internetsite te attenderen.

Met de Pensioenvuller kan de consument op een heel eenvoudige manier gebruikmaken van de basisaftrek voor lijfrenteverzekeringen. De premie is gelijk aan de basisruimte en uitermate geschikt voor het opvullen van een pensioentekort. De aanvraag van de Pensioenvuller gebeurt alleen elektronisch. Hierdoor zijn de verwerkingskosten laag en is een beduidend hoger eindkapitaal mogelijk dan bij andere lijfrenteverzekeringen. Daarnaast biedt de Pensioenvuller het intermediair de mogelijkheid zelf de hoogte van de afsluitprovisie te bepalen, zowel voor premie als extra storting.