Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Spoorwegen is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

20-03-2001

CNV Spoorwegen steunt pleidooi van commissie Blankert/Stekelenburg

CNV Spoorwegen schaart zich achter het advies van de commissie Blankert/Stekelenburg aan NS om de invoering van de nieuwe dienstregeling (rondje rond de kerk), die per 10 juni in zou moeten gaan, op te schorten. De bond had er al eerder bij NS voor gepleit om de nieuwe dienstregeling uit te stellen, gezien de tumultueuze sfeer die momenteel bij het spoorwegpersoneel heerst. Wat de bond betreft komen er morgen geen acties.

De commissie Blankert/Stekelenburg, die een oplossing zoekt voor het conflict bij de Nederlandse Spoorwegen, sprak zich vanmiddag in een interimadvies uit over de kwestie. De commissie pleit voor uitstel van invoering van de nieuwe dienstregeling en voor het opschorten van de voor morgen aangekondigde acties, zodat zij in alle rust haar werk kan doen.

Beide oproepen kunnen op de steun rekenen van CNV Spoorwegen, die bij de NS-directie al eerder op uitstel van de nieuwe dienstregeling had aangedrongen. De bond vindt dat de bemiddelaars de kans moeten krijgen om een oplossing te zoeken voor het conflict bij de spoorwegen. CNV Spoorwegen dringt er bij de NS-directie sterk op aan om het advies van de commissie over te nemen. Zo niet, dan ontstaat voor de bond een nieuwe situatie, die kan leiden tot een ernstig conflict tussen CNV Spoorwegen en de NS-directie.

De bond verwacht dat de rechtbank in Zutphen, die later vandaag een uitspraak doet over de voor morgen aangekondigde acties, het advies van de commissie laat meewegen.

Houten, 20 maart 2001

Nadere inlichtingen:

Wyb Kusters, CNV Spoorwegen
030-6348348
Wouter de Jong, persvoorlichter
030-6348243