Volksunie

Bert Anciaux: Internationale jeugduitwisselingsprojecten verdienen alle steun (20/03/01)

Vlaams minister van Jeugd Bert Anciaux ondersteunt organisaties die kinderen uit noodgebieden een vakantie in Vlaanderen aanbieden. Deze internationale uitwisselingsprojecten zijn volgens minister Anciaux belangrijk om diverse redenen. Niet alleen laten ze de kinderen toe om tot rust te komen in een vreedzame omgeving. Ze zorgen bovendien voor een verrijkende culturele uitwisseling voor alle betrokkenen. Daarenboven kan de aanwezigheid van de kinderen bijdragen tot een grotere tolerantie en begrip voor mensen die in noodgebieden leven.

Jaarlijks worden vele honderden, zoniet duizenden kinderen uit internationale noodgebieden door Vlaamse gezinnen opgevangen. De organisatie hiervan is in handen van allerhande verenigingen, solidariteitscomités, . Vele Vlaamse gezinnen investeren niet alleen veel van hun tijd en zorgen in deze opvang, maar ook in financieel opzicht betekent dit voor hen een substantiële inspanning. Met een aanzienlijke deelname in de kosten van de betrokken organisaties wil minister Anciaux deze gezinnen dan ook een hart onder de riem steken.

Bert Anciaux heeft een subsidie toegekend aan de vzw's Euro Blue Belgium, Okin, Chernobylkinderen, Euro-Children en Bel Bel. De subsidie komt o.a. tegemoet aan de reiskosten, aan de kosten voor vertalers en tolken, voor visa en paspoorten en aan allerhande secretariaatsuitgaven. De organisaties ontvangen samen 2.529.400 frank.

Auteur:
Kabinet van Vlaams minister van Jeugd
Bert Anciaux, VU&ID-minister

Meer informatie:
Contactpersoon: Koen T'Sijen, woordvoerder
Telefoon: (02) 553 28 11
E-post: koen.tsijen@vlaanderen.be