PERSBERICHT
Contact:
Steijger.communications
+31 36 523 5330
+31 65 559 2365

ADVANSTAR EN DE RAI BUNDELEN KRACHTEN VOOR CRM EVENEMENT

Amsterdam, 20 maart 2001 - Advanstar Technology Communities (een onderdeel van Advanstar Communications ltd. in London) en Amsterdam RAI Exhibition, Multimedia and Publishing (EM&P) zijn een belangrijke samenwerking overeengekomen voor de Customer Relationship Management (CRM) industrie.

De samenwerking behelst de bundeling van Advanstar's wereldwijde ervaring als producent van zogenaamde customer contact, call centre en CRM evenementen en de deskundigheid van de RAI op het gebied van de organisatie en marketing van Europese industriële evenementen. Advanstar en de RAI zullen samen het 2001 Customer Relationship Management Solutions Europe evenement (CRMS Europe) gaan organiseren.

CRMS Europe, oorspronkelijk gepland voor juni, zal van 16-18 oktober worden gehouden in het RAI congrescentrum in Amsterdam en zal zich richten op de behoefte aan integratie van CRM-systemen voor het leveren van effectieve en winstgevende customer service. Op 17-18 oktober 2001 zal naast de conferentie ook een beurs worden georganiseerd.

De samenwerking wordt nog verder versterkt met Advanstar's 'Frontline Solutions', een tentoonstelling van zogenaamde field data solutions zoals barcode- en chipkaartsystemen, welke samenvalt met CRMS Europe in de RAI. De CRMS Europe beurs en conferentie, zal naar verwachting 4000 bezoekers aantrekken uit binnen- en buitenland.

Maarten Oldenhof, RAI's managing director Exhibition, Multimedia and Publishing zei: "Voor de RAI is deze samenwerking een logische stap; samen zijn wij in staat om een toonaangevend Europees evenement te produceren. Onze professionele deskundigheid en ervaring in de Benelux brengt een nieuwe dimensie aan wat al een zeer gerespecteerd evenement is. Wij zijn zeer enthousiast over deze samenwerking."

Niel Jones, European Managing Director van Advanstar, zei: "Deze nieuwe relatie versterkt het commitment van Advanstar in de technische wereld, met name in CRM. We zijn zeer verheugd om met de RAI samen te werken en zowel exposanten als bezoekers een beurs en forum te bieden die zijn weerga in Europa niet kent. Ik ben ervan overtuigd dat onze gecombineerde kennis en ervaring een kwalitatief hoogstaand evenement zal opleveren."

Belangrijke CRM ondernemingen steunen de samenwerking en beschouwen de bundeling van krachten als een positieve stap. Leo van der Wal, CRM Business Consultant bij CMG zei: "Ik ben blij met het nieuws over deze samenwerking. Als een grote sponsor van het evenement, gelooft CMG in de synergie van de lokale kennis van de RAI en de internationale ervaring van Advanstar op het gebied van customer contact, call centre en CRM evenementen. CRMS Europe is voor onze zaken een perfect platform. Het wordt op het juiste moment in het jaar gehouden hetgeen ook goed overeenkomt met de budgetten en inkooppatronen van de bezoekers."

Voor nadere informatie over CRMS Europe: http://www.crmsolutionseurope.com

Achter de naam RAI gaat een communicatieconcern schuil, dat zich wereldwijd steeds verder vertakt. Uitgangspunt van de activiteiten van RAI Group is het bij elkaar brengen van mensen, letterlijk en figuurlijk, in het binnen- en in toenemende mate in het buitenland. De internationale oriëntatie is een logisch gevolg van de ontwikkelingen, waarbij landsgrenzen steeds minder belangrijk worden en het bedrijfsleven steeds vaker mondiaal opereert. Voor nadere informatie op http://www.rai.nl

Advanstar Technology Communities produceert wereldwijd 33 tentoonstellingen, 32 publicaties, 50 websites en twee business-to-business web portalen. Daarmee bestrijkt Advanstar een complete reeks van technische applicaties, van web-inhoud creatie, tot communicatie naar klanten en bouwers van e-commerce in Noord-Amerika, Europa, Latijns Amerika en het Aziatisch/Pacifisch gebied. Voor nadere informatie http://www.advanstartech.com

Advanstar Technology Communities is een divisie van Advanstar Communications Inc. , een wereldwijd opererende organisatie op het gebied van zakelijke informatievoorziening die gespecialiseerde markten voorziet van kwalitatief hoogwaardige informatiebronnen en geïntegreerde marketing solutions. Het bedrijf heeft meer dan 1400 medewerkers in dienst en opereert momenteel vanuit meerdere kantoren in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië. Voor nadere informatie http://www.advanstar.com

//einde

Steijger.communications
Media- and Public Relations Consultancy
P.O. Box 118
3890 AC Zeewolde, the Netherlands
Tel: +31 36 523 5330
Fax: +31 36 523 5331
http://www.steijger.com

CONFIDENTIALITY NOTICE
This e-mail is intended for the named addressee only. It may contain confidential and/or private information. If you have received this e-mail message in error, please notify the sender by replying to this message. Then delete this message from your system.