Gemeente Emmen



Persbericht: 45e Nationale Boomfeestdag

Kinderen beplanten Kruidenveld Klazienaveen

Volgende week woensdag 21 maart is het de 45e Nationale Boomfeestdag. Ook de gemeente Emmen doet hieraan mee en is dit jaar accent-gemeente voor de provinicie Drenthe. Dit betekent dat de gemeente Emmen extra aandacht besteedt aan deze dag. Leerlingen van basisscholen in Klazienaveen zijn dan ook uitgenodigd om bomen en heesters te komen planten in het wijkpark Kruidenveld als eerste aanzet voor de totale groenaanleg van dit park. Het park Kruidenveld ligt tussen Klazienaveen-noord en de toekomstige A37 nabij het AZC. De boomplantdag wordt op een ludieke wijze geopend.

Het programma start om 9.00 uur met de opening. Daarna zullen de kinderen, verdeeld in twee groepen, de bomen en heesters planten en een educatieve route afleggen. De kinderen planten ruim 100 bomen zoals eiken, linden en berken. Ook worden grotere heesters geplant zoals lijsterbes, vlierbes en krenten. Uiteindelijk zal het terrein van wijkpark Kruidenveld, dat een oppervlakte heeft van zes hectare, met enkele duizenden bomen en heesters zijn bebost.

De leerlingen komen uit groep acht van de openbare basisscholen De Planeet, De Viersprong, de protestant christelijke basisscholen De Brug en De Kap. Ook doen kinderen mee van de rooms katholieke basisschool Pastoor Middelkoop en van de openbare basisschool Basilicum. Deze laatste basisschool is gevestigd op het terrein van het AZC in Klazienaveen.

Tijdens de vergadering van de raadscommissie OGRV op dinsdag 13 maart 2001, overhandigt de voorzitter van de Provinciale Commissie Boomfeestdag, de heer K. Huiting, op ludieke wijze het (educatieve) programma van de dag aan de voorzitter en de leden van de commissie. Het thema van de boomfeestdag is bomen en wonen.

Voor de redactie:
U bent van harte welkom om bij de opening van de boomfeestdag aanwezig te zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met G. Grevink, afdeling Communicatie, tel. (0591) - 68 55 28 of met J. Biemans van de afdeling Beleid Planning en Uitvoering, telefoon (0591)68 54 37.



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen