Gemeente Eindhoven

Persbericht: 20 maart 2001, no. 37

Stadsdeelkantoor gaat in op verzoek
Boomplantactie op verzoek honderdjarige

Op woensdag 21 maart 2001 plant wethouder Van der Spek samen met mevrouw Ph. Lagarde-Ector een boom aan de Kronehoefstraat. Hiermee willigt het stadsdeelkantoor Woensel-Zuid op de Nationale Boomplantdag het speciale verzoek van deze 100-jarige inwoonster van Woensel-Zuid in.

De boom wordt woensdag om 16.25 uur aan de Kronehoefstraat geplant ter hoogte van verzorgingscentrum Kronehoef. Hierdoor komt de boom precies voor het raam van mevrouw Lagarde-Ector te staan. Toen loco-burgemeester Nico van der Spek haar op haar 100e verjaardag bezocht, vroeg ze hem of de gemeente opnieuw een boom voor haar raam kon planten. Jarenlang had daar namelijk een boom gestaan. Al enige jaren geleden was de boom verwijderd, maar mevrouw Lagarde-Ector miste de boom nog dagelijks.

Het stadsdeelkantoor Woensel-Zuid heeft zich ingespannen om dit speciale verzoek in te willigen. Mevrouw Lagarde-Ector was bij hen al bekend, omdat zij vorig jaar een rol vervulde bij de officiële openingshandeling van het stadsdeelkantoor aan de Kronehoefstraat 19.