Politiebericht Flevoland: district Noord 21-03-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Bekeuringen na verkeerscontrole en snelheidscontrole LELYSTAD Dinsdagochtend en dinsdagmiddag heeft de politie op twee plaatsen in Lelystad controles uitgevoerd: een motorvoertuigcontrole op de Houtribdreef en een snelheidscontrole op de Larserdreef. Op de Houtribdreef werden in het totaal 112 auto`s van onder tot boven bekeken. Dat leverde 18 overtredingen op voor onder andere gladde banden, geen gordel, ondeugdelijke remlichten niet kunnen tonen rijbewijs en niet voeren kentekenplaat op aanhanger. Op de Larserdreef, waar gecontroleerd werd met een lasergun, zijn 89 bekeuringen uitgeschreven aan snelheidsovertreders. Van 1 automobilist werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij op de Larserdreef 149 km/h reed, terwijl 70 km/h is toegestaan.

Aanrijding Pilotenweg
EMMELOORD Nadat dinsdagochtend een 18-jarige bromfietser in de buurt van de rotonde plotseling (volgens verklaringen) zonder richting aan te geven de Pilotenweg overstak, kwam hij in botsing met een auto, bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Emmeloord. De bromfietser kwam ten val en kneusde daardoor zijn heup en bezeerde een vinger. Zijn bromfiets is voor een technische controle meegenomen naar het politiebureau. De automobiliste bleef ongedeerd.

Aanhanger en trekker in overtreding
EMMELOORD Een 29-jarige bestuurder uit Nagele is dinsdagmiddag met zijn trekker met oplegger op de Amsterdamweg staande gehouden omdat agenten vermoeden dat de combinatie niet aan de verplichte eisen voldeed. Bij controle bleek dat de maximaal toegestane lengte van de combinatie met bijna een meter overschreden werd, dat de wieldruk overschreden werd en dat 2 banden van de aanhanger versleten en gescheurd waren. De man uit Nagele heeft voor alle overtredingen bekeuringen gekregen, wat een totale boete van bijna 1500,= opleverde.

Vrouw beroofd
LELYSTAD Een 62-jarige vrouw uit Lelystad heeft afgelopen nacht aangifte gedaan van beroving. De vrouw fietste dinsdag aan het eind van de avond op een fietspad bij de Tjalk, toen een onbekende man haar vastpakte. De vrouw kwam ten val, en na een worsteling is de verdachte er met onder andere haar bankpas vandoor gegaan. De vrouw heeft zich door haar huisarts laten behandelen aan de hoofdwond die ze opliep. De politie heeft onmiddellijk een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar nog geen verdachte kunnen aanhouden.

Snel onder invloed
LELYSTAD Op de Visarenddreef is afgelopen nacht een 23-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden die door agenten geklokt werd op het moment dat hij 134 km/h reed. Omdat bij de agenten vervolgens het vermoeden rees dat de man onder invloed achter het stuur zat, is hij op het politiebureau onderworpen aan een ademanalyse. De verdachte blies 430 ug/l (bijna 1 promille). Na verhoor is zijn rijbewijs ingevorderd en is hij met een rijverbod van 4 uren heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal voor zowel de snelheidsovertreding als voor het rijden onder invloed.

Jongetje valt van dak
BIDDINGHUIZEN De traumahelicopter is dinsdagmiddag uitgerukt nadat op een perceel aan de Mosselweg een jongetje van bijna 4 jaar oud van een hoogte van 2,5 meter van een zogenoemde kuilbult was gevallen. Nadat de arts van de traumahelicopter het jongetje onderzocht heeft, is het per ambulance overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk. Ogenschijnlijk vielen zijn verwondingen mee.

Autoinbraken
BIDDINGHUIZEN Een onbekende heeft in de nacht van maandag op dinsdag van 6 auto`s opengebroken en uit 5 ervan de geluidsapparatuur gestolen. De inbraak in de zesde auto mislukte, maar de auto raakte wel beschadigd. De inbraken vonden plaats in auto`s die geparkeerd stonden aan de Cultuursingel, Koolsingel en Luzernehof. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding de Oost
DRONTEN Een 38-jarige automobiliste uit Dronten verleende dinsdagmiddag op de kruising van de Fanzantendreef met de Oost voorrang aan een fietser en zag vervolgens de volgende fietsster die kwam aanrijden over het hoofd. De twee kwamen met elkaar in botsing, waardoor het meisje op de fiets (17 uit Dronten) ten val kwam. Zij is per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Na onderzoek daar bleek dat ze alleen blauwe plekken en schaafwonden had opgelopen en kon ze naar huis. Auto en automobiliste bleven onbeschadigd.

Vals bankbiljet
LELYSTAD Toen een 15-jarige jongen uit Lelystad dinsdagavond in een videowinkel aan de Weversstraat probeerde te betalen met een vals bankbiljet, werd hij door het personeel van de winkel vastgehouden tot de gewaarschuwde politie kwam. Die heeft hem aangehouden en naar het politiebureau gebracht, waar hij voor verhoor is ingesloten. Het valse biljet is in beslag genomen.