Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Utrecht stad 09.40 uur
Man met mes bedreigd

UTRECHT - Dinsdagmiddag 20 maart omstreeks kwart voor twee meldde zich een 24-jarige man uit Utrecht zich aan het bureau. Hij zou op het Gildenkwartier door een bekende van hem bedreigd zijn met een mes. Op het Gildenkwartier kon de politie de dader, een 20-jarige man uit Utrecht, aanhouden.

Onderweg naar het bureau gedroeg de aangehouden man zich recalcitrant. Op het bureau weigerde hij mee te werken aan een veiligheidsfouillering, hetgeen uitliep op een handgemeen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt voor bedreiging en verzet. Er werd geen mes in de fouillering van de verdachte aangetroffen.

Man onder invloed rijdt door na aanrijding

UTRECHT Dinsdagmorgen 20 maart omstreeks 10.00 uur kreeg de politie een melding, dat een automobilist op de Klipspringerdreef tegen een geparkeerde auto was gereden.

Ter plaatse trof de politie inderdaad een beschadigde auto aan. De veroorzaker had zijn auto achter gelaten en was, volgens de eigenaar van de beschadigde auto, naar huis gegaan.

De politie heeft de veroorzaker van de aanrijding, een 40-jarige man uit Utrecht, in zijn woning aangehouden. De man was duidelijk onder invloed en niet aanspreekbaar. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse.

Op het bureau weigerde hij mee te werken aan een blaastest. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Illegalen opgepakt

UTRECHT Bij een controle van een bedrijf aan de Uraniumweg werden elf illegaal in Nederland verblijvende Polen aangehouden.

De controle werd uitgevoerd door de politie in samenwerking met de arbeidsinspectie en het GAK. Rond negen uur dinsdagmorgen werden 42 in het bedrijf aanwezige werknemers gecontrolerd. Twee personen, een 20-jarige Canadees en een Oekraïner (leeftijd onbekend), konden zich niet legitimeren. Negen Polen, vier van 22 jaar, 23, 25, 27, 29 en 51 jaar, hadden zich niet in Nederland aangemeld.

Alle elf mensen zijn aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De Canadees en Oekraïner mochten na controle van hun gegevens het bureau verlaten. De negen Polen mochten niet in Nederland werken en zullen worden uitgezet naar Polen.

Verkeersongeval met beenletsel

UTRECHT Op dinsdagmiddag 20 maart omstreeks kwart voor twee reed een 23-jarige inwoonster uit Tiel met een bestelbus vanaf de Meerndijk linksaf de Oranjelaan in. De vrouw, bestuurster van een bestelwagen, verleende hierbij geen voorrang en botste frontaal op een automobilist uit Hilversum. Deze bestuurder (leeftijd onbekend) kwam met zijn benen knel te zitten in het voertuig, eveneens een bestelauto. Hij is door de brandweer bevrijd en met beenletsel overgebracht naar het UMC.

Boetes betaald
UTRECHT Op dinsdagmiddag omstreeks kwart voor drie werd tijdens een verkeerscontrole aan de Sint Jacobstraat een 21-jarige automobilist uit Utrecht gecontroleerd. Politieagenten ontdekten dat hij nog een aantal boetes moest betalen. De man werd daarom aangehouden. Hij probeerde weg te komen, maar werd na een korte zoektocht in de kraag gegrepen in de Predikherenstraat. Na het betalen van de boetes mocht hij weer gaan. De personenauto waarin de man reed, bleek overigens onverzekerd en ongekeurd.

Belediging politieagenten
UTRECHT - Op dinsdagmiddag omstreeks vijf uur werd een 30-jarige bestuurder uit Utrecht op het Zandpad door politieagenten aangesproken op zijn rijgedrag. Toen om zijn rijbewijs werd gevraagd, overhandigde hij deze scheldend. De bestuurder is hierop aangehouden voor belediging en kreeg een bekeuring.