KAPSCH AG

Samenwerking Kapsch en Siemens

Kapsch AG en Siemens Transportation Systems Limited zijn verheugd mede te delen dat de beide organisaties tot een overeenkomst zijn gekomen inzake een samenwerking, waarbij gezamenlijk de volgende generatie GSM-R Mobile Termination eenheid en Cab Radio ontwikkeld zal worden. Deze nieuwe generatie vloeit voort uit succesvolle producten van de beide organisaties en betreft tevens de laatste ontwikkelde GPRS functionaliteit. Beide organisaties vertrouwen op het feit dat deze samenwerking de mogelijkheden versterkt om de meest recente technologische ontwikkelingen in een goede vorm, voor gebruik binnen de spoorwegen, te voorzien. Het product zal aan de eisen van de spoorwegen tegemoet komen omdat deze binnen al haar netwerken gebruik maakt van op ERTMS radio gebaseerde signaleringen en van EIRENE stem-communicatiesystemen.

GSM-R is de nieuwe norm voor radiocommunicatie voor de spoorwegen en wordt voor de veilige werking van treinen in de toekomst, als essentieel gezien. GSM-R biedt capaciteit voor gegevens- en stemoverdracht en wordt gebruikt voor een veilige communicatie tussen treinen en de grond infrastructuur. Het systeem is ontwikkeld m.b.v. een door de EU gesubsidieerd project waarbij normen zoals ontwikkeld door de European Integrated Railways Radio Enhanced Network (EIRENE) groep gebruikt werden, en waaraan vertegenwoordigers van alle belangrijke Europese spoorweginstanties deel namen.

GSM-R MT biedt de mogelijkheden voor het aansluiten van een Cab Radio op een GSM-R netwerk. De Cab Radio biedt de mogelijkheid voor trein-naar-grond communicatie, inclusief bestuurder-naar controller stem- en gegevensoverdracht, hetgeen voor een veelvoud aan toepassingen gebruikt kan worden, inclusief het gebruik voor signaleringen. Het toepassen van GPRS zal de spoorwegen in staat stellen om het gebruik van GSM-R voor gegevensoverdracht van en naar de trein, met als doel o.a informatie voor passagiers, informatie t.b.v. onderhoud, diagnostiek, het in de trein verkopen van kaartjes, etc. te overwegen.

De heer David Wenzerul, General Manager STSL en Dr. Kari Kapsch, Directeur Kapsch Communications, deelden desgevraagd mee zeer verheugd te zijn een dergelijke samenwerkingsovereenkomst ondertekend te hebben en kijken beide uit naar een zinvolle en langdurige relatie.