AEROME AG

IFF neemt deel in aroma- en geurcommunicatie

IFF neemt deel in aroma- en geurcommunicatie via een nieuwe dimensie in marketing

New York / Düsseldorf, Duitsland (ots) - De beide ondernemingen International Flavors and Fragrances Inc. (IFF), New York, en aerome AG Scent Communication Group, Düsseldorf, hebben vandaag aangekondigd, dat zij een financieel en strategisch samenwerkingsverband zijn aangegaan. Tezamen willen zij technologieën en systemen ontwikkelen, die gebruikers een nieuwe geurbelevenis bieden. Het samenwerkingsverband koppelt de marktleidende technologie van aerome AG in het zich ontwikkelende gebied van geurweergave en geurcommunicatie met de omvattende vakkennis van IFF op het gebied van geur- en aromawetenschap en productontwikkeling. IFF heeft in aerome AG geïnvesteerd en benut wetenschaps-en researchfondsen om deze fusie zo goed mogelijk te ondersteunen. De financiële achtergronden van het samenwerkingsverband werden niet bekendgemaakt.

'Om verder te groeien, moeten wij technologieën evalueren en hierin investeren, waardoor nieuwe markten voor onze geur- en aromastoffen geopend worden. Dit heeft IFF onderkend', aldus Richard A. Goldstein, voorzitter van IFF en Chief Excutive Officer. 'De alliantie met aerome AG is een bewijs van onze verbintenis aan deze strategie. Wij geloven, dat wij aan het begin van nieuwe mogelijkheden staan wat betreft geurweergave en geurcommunicatie. Wij zijn zeer verheugd, een partner van aerome AG te zijn, om deze toekomstvisie te kunnen realiseren.'

Marc G. Meiré, directievoorzitter van aerome AG over de alliantie: 'Ons samenwerkingsverband met IFF is de sleutel voor onze toekomst en heeft een groot gevolg voor de totale markt van geurcommunicatie. De combinatie van de technologische, innovatieve geest van aerome AG en de buitengewone knowhow van IFF op het gebied van geur-en aromawetenschap verstevigt het marktleiderschap van beide ondernemingen in de ontwikkeling en het op de markt brengen van nieuwe technologieën, systemen en producten. Deze samenwerking biedt ons een breed spectrum aan markten die met de smaak en reukzin verbonden zijn.'

IFF is wereldwijd, marktleider in de ontwikkeling en productie van geur- en aromastoffen, die door andere ondernemingen toegepast worden, om een veelvoud van verscheidene verbruiksproducten van geuren en aroma's uit te geven of reeds bestaande producten te verbeteren. De onderneming is in meer dan 35 landen met verkoopkantoren, productielocaties en ontwikkelingscentra vertegenwoordigd en heeft in het jaar 2000, wereldwijd een omzet van 1,46 miljard U.S. Dollar gerealiseerd.

aerome AG is wereldwijd een vooraanstaande onderneming en pionier op het gebied van geurcommunicatie. Met kantoren in Düsseldorf en New York ontwikkelt en verkoopt men Internet-Geur-Technologieën en toepassingen op het gebied van geurcommunicatie, voor nationale en internationale ondernemingen. De verschillende geurinnovaties van aerome AG zijn voor vele bedrijven een nieuwe ontwikkeling binnen Marketing, om de consument aan te spreken en deze op een nieuwe wijze, ervaringsoriëntaties te laten ervaren.