Gemeente De Lier

J.W.A. van Paassen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Op vrijdag 2 maart 2001 ontving de heer J.W.A. van Paassen uit De Lier een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester H.A. van der Meer. De heer Van Paassen, scheidend voorzitter van de Westelijke Land-en Tuinbouworganisatie afdeling De Lier, is bij Koninklijk Besluit van 21 februari 2001 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Van Paassen ontving deze onderscheiding voor zijn inzet voor de belangen van de glastuinder. Reeds vele jaren is hij in velerlei functies bestuurlijk actief binnen de Westelijke Land en Tuinbouworganisatie. Zijn aandacht ging vooral uit naar de sociaal-economische kwesties zoals fiscale regelingen, arbeidsomstandigheden en CAO. Daarnaast heeft hij zich beziggehouden met typisch Westlandse problemen zoals tekort aan arbeid, illegale arbeid en recentelijk de WIT-teams.

Als coördinator van Tuinders helpen Tuinders (later genoemd: Sociale Contactpersonen van WLTO-kring Westland) is hij voor veel tuinderfamilies steunpilaar en gesprekspartner geweest. In het verlengde hiervan is hij voorzitter geworden van de Stichting ZOB (Zelfhulp Organisatie voor Bedrijfsbeeindigers) en is hij Adviseur van de Stichting Steunfonds voor Wijkers in de Tuinbouw.

Daarnaast heeft de heer Van Paassen een cruciale rol gespeeld in het parochieleven. Als secretaris van de parochieraad en later als vice-voorzitter van het Parochiebestuur heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het kerkelijk leven.

De onderscheiding is uitgereikt op vrijdag 2 maart 2001 tijdens een afscheidsbijeenkomst in Partycentrum Fleuresto te Honselersdijk.