Gemeente De Lier

Pastoor R.M. Kuijpers eerste ereburger van de gemeente De Lier

Op zondag 11 maart ontving pastoor R.M. Kuijpers uit De Lier de hoogste gemeentelijke onderscheiding van burgemeester H.A. van der Meer. Daarmee werd de heer Kuijpers de eerste ereburger van de gemeente De Lier.

Pastoor Kuijpers vierde op 9 maart zijn 70ste verjaardag. Tevens heeft hij op deze datum zijn functie officieel neergelegd, nadat hij ruim 26 jaren in de R.K. parochie H.H. Martelaren van Gorcum werkzaam is geweest als enige pastoor van ongeveer 4000 parochianen. Jarenlang is hij de bindende factor geweest binnen de katholieke gemeenschap in De Lier.

In relatie met de Reformatorische kerken in De Lier heeft hij een toenadering bewerkstelligd welke de gehele geloofsgemeenschap ten goede is gekomen.
Door zijn menselijke inzichten heeft pastoor Kuijpers veel mensen aan zich weten te binden. Zo heeft hij veel vrijwilligers geïnspireerd en hen de ruimte gegeven een actieve bijdrage te leveren aan een goed functioneren van de parochiegemeenschap.
Door ontelbare banden zijn velen uit de Lierse gemeenschap met hem verbonden.

De onderscheiding is uitgereikt op zondag 11 maart 2001 tijdens een feestelijke eucharistieviering in de Rooms-katholieke kerk te De Lier. Pastoor Kuijpers nam in deze viering officieel afscheid. In afwachting van zijn opvolging zal hij echter voor de parochie nog beschikbaar blijven.

Namens de gemeenteraad overhandigde burgemeester Van der Meer de Gouden Lier, een zilveren replica van de Domtoren en een oorkonde.