Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 21 maart 2001

Start Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars Belangenvereniging voor de professionele partycateraar opgericht

WOERDEN - 21 maart 2001 - Vandaag is de Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars opgericht: een antwoord op de groeiende vraag uit de markt van professionele partycateraars en bovendien een uniek initiatief in Europa. De Vereniging gaat haar leden met name adviseren op het gebied van opleidingen, hygiëne, arbo-zaken en milieukwesties, laat gericht marktonderzoek doen en zet benchmark-trajecten op.

"Professionele partycatering is een specialistisch full-service product. Daarmee willen onze leden zich onderscheiden in de markt. Dit niveau van partycatering is namelijk een vak geworden dat specifieke informatie en ondersteuning behoeft. Door de samenwerking met Koninklijk Horeca Nederland creëren wij een interessante synergie tussen de generieke informatie die er al voor horecaondernemers is én de specifieke activiteiten voor partycateraars", aldus voorzitter Brouwer van de kersverse vereniging.

Koninklijk Horeca Nederland ondersteunt de oprichting van een aparte belangenvereniging. De brancheorganisatie levert financiële en secretariële ondersteuning. "Partycatering is een gespecialiseerd vak geworden. Binnen onze sector Restaurants is veel service voor restaurateurs maar weinig specifieke kennis voor partycateraars. Door deze alliantie ontwikkelt ook Koninklijk Horeca Nederland zich verder. Wij stimuleren het ontstaan van samenwerkingsverbanden en dat dragen wij ook uit. Toen wij ongeveer anderhalf jaar geleden partycateraars vroegen `Vinden jullie dat er een eigen vereniging zou moeten komen voor en door partycateraars' kregen wij veel enthousiaste reacties. Ik ben blij met deze nieuwe club", aldus directeur Jeu Claes vanmiddag tijdens de oprichtingsvergadering.

Partycateraars zijn ondernemingen die zich bezighouden met gastenverzorging door middel van food and beverage, aangevuld met één of meerdere service-elementen zoals de projectorganisatie, de (decoratie van de) locatie en het entertainment op plekken die lang niet altijd voor dat doel zijn ingericht. Het zijn gespecialiseerde full-service projecten waarbij vakbekwame mensen, grote investeringen, logistiek en planning cruciaal zijn.

In Nederland zijn circa 500 cateraars actief, waarvan 150 à 200 professioneel. Professioneel betekent dat partycatering het hoofdmiddel van bestaan is. Het marktvolume wordt geschat op 500 tot 700 miljoen gulden. Alle grote partycateraars hebben zich inmiddels bij de Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars aangesloten. Het secretariaat is te bereiken via telefoonnummer 0348 - 489 459 of via partycatering@horeca.org.