Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC)

N e d e r l a n d s e M a k e - U p
K a m p i o e n s c h a p p e n
Fraaie creaties en een hoog niveau

Op Beauty Trade Special, de vakbeurs voor schoonheidsspecialisten en nagelstylisten, werden weer drie dagen lang de spannende Nederlandse Make-Up Kampioenschappen gehouden. Een kleine honderd deelnemers voorzagen hun model van een spetterende make-up. De deskundige vakjury met internationaal werkende visagisten, noemde het niveau behoorlijk hoog.

Op zaterdag 17 maart werd gestreden om de Benelux-kwalificatie voor het 14e Europees KampioenschapDe 47 modellen waren gekleed in mondaine rode uitgaanskleding voor een bijzondere gelegenheid. Visagiste Brigitta Manuhutu-van Dam uit Moordrecht bracht de winnende extravagante uitgaansmake-up aan bij 'haar' Lady in Red. Zij zal de Benelux vertegenwoordigen bij het Europees Kampioenschap in Berlijn op zaterdag 28 april.

Op zondag de 18e vulde het podium zich met disco-girls uit de jaren zeventig. Op de muziek uit `Saturday Night Fever' presenteerden bijna dertig modellen zich aan de vakjury. Leon van den Broek uit Nijmegen toonde zijn vakmanschap met een opvallende, glinsterende uitgaansmake-up voor een jaren zeventig discoparty. Op zondag 1 april komt hij voor Nederland in actie bij de Internationale Make-up Kampioenschappen in Düsseldorf.

Het klapstuk op maandag 19 maart was de fantasie make-up/bodypainting wedstrijd met als thema 'Witchcraft'. De twintig (aankomende) make-upartiesten hadden zich helemaal uitgeleefd en maakten prachtige moderne heksen. De 'vurige en sexy' heks van visagiste Monique Penning uit Spijkenisse kreeg verreweg de meeste punten. Monique mag zich 'Benelux Make-Up Artist 2001' noemen.