Raad voor Financiële Verhoudingen

Datum laatste wijziging: 21 maart 2001

1. De Raad voor het openbaar Bestuur en de Rfv hebben een gezamenlijk advies over het 'Voorontwerp van de wet dualisering gemeentebestuur' uitgebracht. Hierin is ook aandacht geschonken aan de gevolgen van de voorziene ontwikkelingen van de financiële functie bij de decentrale overheden. Het advies kunt u vanaf heden downloaden.

2. In zijn vergadering van 8 maart 2001 heeft de Raad de volgende
- de uitnameformules voor het gemeente- provinciefonds in verband
- het concept-advies over de verdeling van f 14,3 mln voor de
- de artikel 12-aanvraag van de gemeente Ravensteijn;
- de waterschappen.
Het advies over het BTW-compensatiefonds is binnenkort vanaf deze site te downloaden

3. De Raad voor de financiële verhoudingen heet advies uitgebracht over de verdeling van de gelden voor maatschappelijke opvang. Het betreft een tweeledige advies. In de eerste plaats geeft de Raad advies over de verdeling van een extra budget van f 14,3 mln voor de maatschappelijke opvang. Het tweede deel gaat over het dynamisch maken van het uitkeringsmodel. Het advies is vanaf heden van deze site te downloaden.

4. De Raad heeft geadviseerd over het Rapport 'Lokaal verdeeld: onderwijshuisvestingsmiddelen binnen het Gemeentefonds. Het advies is vanaf deze site te downloaden.

5. De Raad heeft advies uitgebracht over de wijze waarop de nadelige effecten te verzachten. Het advies is vanaf deze site te downloaden.

6. De Rfv heeft ter voorbereiding van zijn jaarrapport een besloten door mede- overheden georganiseerd. Aan deze bijeenkomst leverden heer prof. dr. L. van Leeuwen een bijdrage. De weerslag van deze discussie zal te vinden zijn in het Jaarrapport 2001 dat eind april verschijnt.

7. Samen met de Rob heeft de Rfv een adviesaanvraag ontvangen over de tussen de werkzaamheden van de betrokken adviesraden. Het advies dient voor 1 augustus 2001 te worden vastgesteld.