Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van woensdagmorgen
10:54 woensdag 21 maart 2001

Martin Panman 0592-383211

Auto-inbraak
ASSEN. Een aan de Overcingellaan geparkeerde auto is in de nacht van dinsdag op woensdag open gebroken. De verdachte heeft een voorruit ingeslagen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat er geen kostbaarheden in de auto lagen. Het is nog niet duidelijk wat er is meegenomen uit de auto. De eigenaar is ingelicht en er wordt een onderzoek ingesteld naar de verdachte.

Woning-inbraak
ASSEN. Dinsdagnacht is er in een woning aan de Wouden te Assen ingebroken. De 64-jarige bewoner is onder andere bestolen van een videorecorder, stereotoren en ook zijn sierraden weggenomen. De inbreker heeft met een voorwerp de deur opengebroken en ook het slot van de voordeur was geforceerd. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak dierenpension
DE PUNT. Dinsdagnacht is er ingebroken in een dierenpension in De Punt. De inbreker heeft onder andere portemonnees met inhoud gestolen. Verder mist de 54-jarige bewoner enkele sieraden en ook een bankpasje heeft de verdachte meegenomen. De schade loopt in de honderden guldens. De inbreker is binnengekomen door middel van het inslaan van de terrasdeur. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Tasjesrover gepakt
ASSEN. Gisteravond omstreeks 18.00 uur werd een 69 jarige vrouw uit Smilde beroofd van haar tas. De vrouw had boodschappen gedaan en had juist geld uit een automaat gehaald. Toen ze bij haar auto kwam, die geparkeerd stond aan de Stelling in Assen, kwam er een man aan, die haar in het gezicht sloeg. Vervolgens pakte de overvaller haar tas en rende er vandoor. Het slachtoffer riep de hulp in van een omstander. Op aanwijzing van de vrouw ging deze achter de overvaller aan. Even later kreeg de jongeman man assistentie van een andere getuige en beiden konden de overvaller aanhouden en aan de politie overgeven. De overvaller had de tas nog bij zich.
Een andere getuige ontfermde zich over het slachtoffer en in de kantine van een supermarkt werd zij medisch onderzocht. Ze had een bloedneus en een gezwollen mond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De overvaller is een 25 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Hij is aangehouden en zit nog vast. (Complimenten voor het adequaat optreden van de getuigen)

Woningbrand
ERM. In een woning aan de Dalerstraat brak maandagavond brand uit. De brand ontstond toen de wasmachine was aangezet en het stopcontact overbelast werd. De schade in de woning was groot. Ook twee woningen die er naast stonden liepen brand, rook en roet schade op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer bluste de brand.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe