Politiebericht Groningen: Diverse 21-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 21 maart 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: resultaten Opsporing Noord
Op de uitzending van Opsporing Noord die voor het eerst op de dinsdagavond werd uitgezonden, zijn vijftien tips binnengekomen. Op alle zes de getoonde zaken is getipt. De meeste tips kwamen binnen op de mishandeling van het 17-jarige meisje uit Stadskanaal, de beroving in de trein in Delfzijl en de zakkenrollerij in de noordelijke stadswijken in Groningen. De politie loopt alle reacties na en gaat verder met de onderzoeken.

Haren / Groningen: roodlichtcontrole
In Haren en Groningen zijn dinsdag op twee kruisingen roodlichtcontroles gehouden. In Haren werd op de kruising Rijksstraatweg / Vondellaan bekeurd. In totaal reden 22 (brom-)fietsers door het rode licht. In de stad reden bij de verkeerslichten aan de Turfsingel / WA Scholtenstraat 40 voertuigen door het rode licht. Voor automobilisten is de boete f 180.-, bromfietsers f 70.- en voor fietsers f 50.-.

Groningen: twee maaltijdbezorgers beroofd
Twee pizzakoeriers (20) zijn dinsdagavond beroofd in de De Klerkstraat en de Bonairestraat van hun portemonnee. De eerste overval vond plaats rond 20.45 op de Klerkstraat toen de betreffende bezorger juist een bestelling had afgeleverd. Hij werd bij zijn scooter aangesproken door een nog onbekende negroïde man die hem bedreigde met een mes. Nadat hij zijn portemonnee met een inhoud van meerdere tientjes had afgegeven verdween de overvaller achter op een gereedstaande gele scooter die bestuurd werd door een andere donkere man. Tegen 22.00 uur volgde de tweede overval op de Bonairestraat. Na de aflevering werd de besteller in het portiek overvallen door drie mannen met een helm op, die hem bedreigden met een mes. Hij gaf zijn geld af en de mannen verdwenen daarop. Het roofcoördinatieteam stelt een nader onderzoek in naar de overvallen.

Groningen: twee dronken automobilisten
Op de Esdoornlaan werd dinsdagmiddag een 52-jarige automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man reageerde niet op het stopteken van de politieauto. Pas na het inschakelen van de optische- en geluidssignalen kreeg de man door dat hij moest stoppen. Uit het onderzoek bleek dat hij een promillage van 1.3 had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Dinsdagavond zagen agenten een 23-jarige automobilist uit Grolloo het rode verkeerslicht negeren bij het Emmaviaduct. Hij werd staande gehouden waarbij bleek dat hij gedronken had. Hij bleek een promillage van 1.2 te hebben. tevens bleek dat hij niet in het bezit van een rijbewijs was. Omdat er twijfels zijn over de verzekering is de auto bij de politie gestald.

Hoogezand: inbrekers aangehouden
Bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Hoogezand zijn dinsdagavond twee inbrekers aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Eindhoven en diens kompaan een 28-jarige inwoner van Ter Apel. Beide mannen werden door een voorbijganger gezien, terwijl ze twee zakken met, naar later bleek, aluminiumprofielen met zich meedroegen. Toen de inbrekers begrepen dat ze gezien waren, vluchtten ze weg en lieten de zakken bij het toegangshek achter. Na een zoekactie ontdekte de politie de twee mannen die zich vermoedelijk enige tijd in een nabij gelegen sloot verborgen hadden gehouden. Door de kou moesten ze er echter wel uit. Ze zijn voor nader onderzoek aangehouden en ingesloten aan het politiebureau.

Onstwedde: inbraak bedrijf
Maandagnacht is er ingebroken in een benzinestation aan de Veenhuizen in Onstwedde. Men is binnnengekomen door de toegangsdeur te forceren. Vermist worden enkele tientallen pakjes sigaretten en shag.

Westerbroek: bromfietser gewond
Bij een botsing op het fietspad langs de Provincialeweg bij Westerbroek is dinsdagmorgen een 19-jarige bromfietser uit Veendam gewond geraakt. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hij lette even niet goed op en botste frontaal op een fietser (31) die vanuit tegengestelde richting kwam. Hij kwam daarna ten val.

Wildervank: hennepkwekerij
Aan de Nijverheidsstraat in Wildervank is dinsdagmorgen een hennepkwekerij ontmanteld De politie trof in een loods circa 500 planten aan. De apparatuur, onder meer 18 assimilatielampen en de bewateringsinstallatie, alsmede de planten zijn vernietigd. De eigenaar van de kwekerij was niet aanwezig en moet nog nader worden gehoord.

Snelheidscontroles
Dinsdag zijn er diverse snelheidscontroles geweest. Op de Delleweg bij Middelstum werden 183 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 10 te hard. De hoogst genoteerde reed 94 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Op de Sint Annerweg bij Bedum werden 120 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 11 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was hier 102 waar maximaal 80 was toegestaan. Op de Hooilandseweg in Roodeschool passeerden 258 voertuigen de radarcontrole. Daarvan reden er 39 te hard. Ter plaatse was 50 km/u toegestaan. Op de Provincialeweg in Ten Boer werden 650 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 62 te hard. De hoogst genoteerde reed 78 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Wijmersweg in Loppersum ten slotte werden 392 voertuigen gecontroleerd op een gedeelte waar maximaal 50 mocht worden gereden. De politie constateerde 44 overtredingen. De hoogst genoteerde reed 78 km/u.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844