Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

http://www.minszw.nl

MIN SZW: Nico Laagland projectdirecteur SIOD

Nr. 2001/47
21 maart 2001

Nico Laagland benoemd tot projectdirecteur SIOD

Nico Laagland (45) wordt met ingang van 1 augustus aanstaande de nieuwe projectdirecteur van de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst SIOD. Laagland is momenteel nog chef van een van de drie politiedistricten in Den Haag.

Na zijn opleiding aan de Nederlandse Politie Academie vervulde Laagland bij de politie eerst verschillende operationele, beleidsmatige en leidinggevende functies. In 1997 werd hij in het kader van een management development programma voor twee jaar gedetacheerd bij het organisatieadviesbureau Moret Ernst & Young. Vandaaruit adviseerde hij verschillende overheidsorganisaties en begeleidde hij verandertrajecten.

Sinds 1999 vervult hij zijn huidige functie. Hij geeft leiding aan een district met zo.n 600 medewerkers. Daarnaast beheert hij de portefeuilles drugsbeleid, rechercheproces voor midden en zware criminaliteit en projecten bovenlokale opsporing. Laagland is tevens voorzitter van het regionaal interdisciplinair fraudeteam. Binnen zijn regio begeleidde Laagland een reorganisatie waarbij 1.300 medewerkers waren betrokken.

Laagland zal zich als projectdirecteur bezighouden met de oprichting van de SIOD per 1 januari 2002. Daarna zal hij als directeur SIOD de organisatie verder uitbouwen.