Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 10.35 uur
Automobilist en fietser maken ruzie

VEENENDAAL Dinsdagmiddag 20 maart omstreeks vijf uur fietste een 54-jarige man uit Veenendaal over de Groeneveldselaan. Toen hij bij de Middellaan wilde hij oversteken zag hij dat de fietsers doorgang werd geblokkeerd door de bestuurder van een auto.

Toen de fietser de automobilist, een 35-jarige man uit Veenendaal, hierover aansprak reageerde de bestuurder van de auto door enige malen te claxonneren. Op de Brinkersteeg werd de fietser ingehaald door de automobilist die wederom claxonneerde en zijn middelvinger opstak.

Uiteindelijk werd de fietser op de Robijnenbosweg gesneden en stapte de bestuurder van de auto uit. Hij duwde de man met fiets en al tegen de grond, waardoor schade ontstond aan zijn handrem en versnelling. De agressieve automobilist zal door de politie op zijn gedrag worden aangesproken en verantwoordelijk worden gesteld voor de schade aan de fiets.

Snelheidscontrole

RHENEN Dinsdagmiddag 20 maart heeft de politie tussen kwart voor negen en half een op de Grebbeweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 2390 gecontroleerde voertuigen overschreden 200 automobilisten de toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/h.