Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 11.10 uur
Bejaarde man mishandeld

AMERSFOORT Dinsdagmiddag 20 maart omstreeks kwart voor een werd de politie naar de Witte de Withstraat gestuurd. Een 28-jarige man uit Amersfoort was in zijn tuin aan het werk en had een greppel gegraven, direct langs het trottoir aan de openbare weg.

Een 72-jarige man uit Amersfoort passeerde de gravende man en wees hem op het gevaar dat voetgangers lopen om in de greppel te vallen. De 28-jarige Amersfoorter wond zich hierover zodanig op dat een worsteling ontstond tussen de beide mannen.

De bejaarde werd door de agressieve man uitgescholden, op de grond gegooid, geslagen en geschopt. Hierdoor liep hij een zwaar gekneusde rib op en verwondingen aan zijn rechter arm. Het slachtoffer wenste geen aangifte te doen en gaf er de voorkeur aan om samen met de wijkagent het een en ander uit te praten.

Driemaal in de fout

AMERSFOORT Op dinsdagmiddag omstreeks kwart voor vijf reed een jongen op de Utrechtseweg (ten hoogte van de Kersebaan) op een bromfiets zonder helm. De jongen, woonachtig in Amersfoort, werd door politieagenten aan de kant gezet en bleek 14 jaar oud te zijn. Hij kreeg drie processen-verbaal uitgereikt: voor het niet hebben van een bromfietscertificaat, het rijden zonder helm en voor het besturen van een bromfiets.

Mishandeling

AMERSFOORT Op dinsdagmiddag omstreeks drie uur liep een 15-jarige inwoonster uit Amersfoort (met twee vriendinnen) op de Hellestraat. Zij werd benaderd door twee zusjes, eveneens uit Amersfoort, van 13 en 14 jaar oud. Het 15-jarige meisje kreeg een aantal rake klappen van de zusjes die bekenden van haar waren.

Het slachtoffer vervolgde haar weg naar het Sint Jorisplein, waar zij opnieuw aangevallen werd door een van de zusjes. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie. De twee verdachten werden daarop aangehouden en zijn vervolgens door hun moeder opgehaald.