Gemeente Ede

WET MILIEUBEHEER

Ontwerp-besluiten

Het gemeentebestuur is van plan een milieuvergunning geheel of gedeeltelijk te verlenen (onder het stellen van voorschriften om de nadelige gevolgen voor het milieu te beperken) aan:

Gebr. J. en L.C. van Veldhuisen, voor een veehouderij op het adres Edeseweg 38 te Lunteren WM/2000-069

Tevens is het gemeentebestuur van om de vergunning Wet milieubeheer van J.W. Jansen,. Woutersweg 15 te Ede van 14 april 1992, nr. HW-91-191 gedeeltelijk in te trekken voor een veebezetting bestaande uit 47 vleesvarkens, 29 guste- en dragende zeugen, 368 gespeende biggen en 2 beren;

J. Groeneveld, voor een veehouderij op het adres Molenweg 125 te Harskamp WM/2000-078

Tevens is het gemeentebestuur van plan om de vergunning Wet milieubeheer van J.W. Jansen,. Woutersweg 15 te Ede van 14 april 1992, nr. HW-91-191 geheel in te trekken voor een veebezetting bestaande uit 3 vleesvarkens, 32 kraamzeugen, 62 guste- en dragende zeugen, 74 gespeende biggen en 9 opfokzeugen. Na het van kracht worden van deze vergunning / intrekking mogen in de inrichting aan de Woutersweg 15 te Ede geen dieren meer worden gehouden.

Ontwerp-intrekkingsbesluit

Tevens is het gemeentebestuur voornemens om de vergunning Wet milieubeheer van M. van de Broek, Krommesteeg 42a te Ede, d.d. 21 september 1978, nr. HW-78-019 geheel in te trekken.

Besluiten

Op 13 maart 2001 heeft het gemeentebestuur een milieuvergunning geheel of gedeeltelijk verleend (onder het stellen van voorschriften om de nadelige gevolgen voor het milieu te beperken) aan:

M. Soetendaal, voor een veehouderij op het adres Doornsteeg 7 te Lunteren WM/1999-187.

Tevens heeft het gemeentebestuur de vergunning Wet milieubeheer van Mts. R. en C. Overeem, Maanderbuurtweg 78 te Ede, van 13 januari 1998, nummer WM/1997-122, ingetrokken voor een veebezetting bestaande uit 299 gespeende biggen;

J. van Westerhuis, voor een veehoudeirj op het adres Lage Valkseweg 135 te Lunteren WM/2000-031. Deze vergunning is geweigerd voor wat betreft de ziekenboeg in gebouw M.

M. van de Berg, voor een veehouderij op het adres Roekelseweg 16 te Wekerom WM/2000-036.

KPN Telekom BV Vastgoed & Facilities Regio Zuidoost, voor een telefooncentrale op het adres Hoorn 15 te Ede WM/2000-100.

Bedenkingen

Naar aanleiding van de ontwerp-besluiten.
Een ieder kan tot 23 april 2001 gemotiveerde schriftelijke bedenkingen indienen naar aanleiding van het ontwerp-besluit. Voorts kan tot 12 april 2001 een ieder verzoeken om gelegenheid tot mondelinge gedach­ tenwisseling over het ontwerp-besluit en tot het mondeling indienen van gemotiveerde bedenkingen daartegen. Het verzoek kan telefonisch worden gedaan, tel. (0318) 68 05 22.

Naar aanleiding van de ontwerp-intrekkingsbesluiten. Een ieder kan tot 5 april 2001 gemotiveerde schriftelijke bedenkingen indienen naar aanleiding van het ontwerp-intrekkingsbesluit.

Adres indienen bedenkingen
: burgemeester en wethouders, p/a de directeur van de dienst Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 9024, 6710 HM EDE.

Geheimhouding
: alléén op verzoek van een bezwaarde worden naam en adres niet bekend gemaakt.

Beroep

Naar aanleiding van de besluiten en de intrekkingsbesluiten. Tot 8 mei 2001 kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, door:

degene die bedenkingen heeft ingebracht tegen het ontwerp-besluit;

degene die bedenkingen heeft tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp-besluit zijn aangebracht;

enige andere belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest bedenkingen in te brengen tegen het ontwerp-besluit.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit wordt van kracht met ingang van 8 mei 2001. Indien voor deze datum aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek wordt gedaan om een voorlopige voorziening wordt het besluit niet van kracht, voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Indien voor het oprichten of veranderen van de inrichting tevens een bouwvergunning is vereist, wordt het besluit pas van kracht als de bouwvergunning is verleend.

Inzage

De stukken van bovenvermelde ontwerp-besluiten kunnen tot 23 april 2001 worden ingezien, voor wat betreft de besluiten tot 8 mei 2001 en voor wat betreft de ontwerp-intrekkingsbesluiten tot 5 april 2001. Op aanvraag kunnen de stukken ook na genoemde datum worden ingezien in het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu, stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Het Informatiecentrum is geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag bovendien tot 20.00 uur.

Verklaring

(n.a.v. melding van veranderingen die niet door de verleende vergunning worden gedekt, maar

die wel voldoen aan de normen van die vergunning)

Op 13 maart 2001 heeft het gemeentebestuur verklaard dat voor de verandering waarvan;

Deli XL, Frankeneng 18 te Ede melding heeft gedaan waarvoor geen vergunning Wet milieubeheer is vereist. De verandering heeft betrekking op het veranderen van de bestaande kantoorruimte door middel van tijdelijke units met 198 m2 wordt uitgebreid HW-92-029;

H.J. van Steenbergen, Maanderdijk 1a te Bennkom melding heeft gedaan waarvoor geen vergunning Wet milieubeheer is vereist. De verandering heeft betrekking op de uitvoering van een nieuw te realiseren stal. De stal wordt -bij een gelijkblijvend aantal dieren en onverplaatste emissiepunten- aan beide zijden 1 meter breder dan in de vergunde situatie. Dit is wenselijk in verband met het toe te passen voer- en mestbeluchtingssysteem WM/1998-110;

A.A. van Essen, Westerhuisweg 19a te Harskamp, melding heeft gedaan waarvoor geen vergunning Wet milieubeheer is vereist. De verandering heeft tot gevolg dat er een herindeling plaatsvindt van het aantal vergunde dieren en dat stal D met 30 meter wordt verlengd WM/1999-150.

Bedenkingen

Naar aanleiding van een verklaring
kan men, indien men het niet eens is met dit besluit, ingevolge de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na publicatie ons bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Graag in de linkerbovenhoek vermelden: bezwaar.

Wij zullen, na heroverweging, een beslissing op uw bezwaarschrift nemen.

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste het volgende bevatten:

naam en adres van de indiener;
de dagtekening;
omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt; de gronden van het bezwaar.

Binnen zes weken na publicatie, kan men een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG.

Mocht genoemde bezwaarschriftenprocedure niet voldoende duidelijk zijn of wenst men nadere inlichtingen over deze procedures, dan kunt u zich in verbinding stellen met mevrouw mr R.C.J. Cremers, tel. (0318) 68 01 63 van de afdeling Algemene en Juridische Zaken, Gemeentehuis, Bergstraat 4 in Ede.



Ede, 21 maart 2001