Gemeente Ede

Impressie van de tweede Edese Onderwijsdag

Op woensdag 14 maart hebben 170 onderwijsmensen een inspirerende Edese Onderwijsdag beleefd in het Marnix College te Ede. Het thema van de dag '(Leer)krachten gebundeld' was ook daadwerkelijk waarneembaar want zelden zie je zoveel leerkrachten van verschillende Edese scholen en medewerkers van andere instellingen bij elkaar. Zij namen deel aan de workshops en lieten zich voorlichten bij de diverse informatiekraampjes. Het gevarieerde programma leverde veel informatie en inzichten op.

In haar openingswoord vertelde Wethouder Jonker dat het ministerie een bedrag van 24 miljoen extra beschikbaar heeft gesteld voor de grote gemeenten om daarmee onderwijsachterstanden aan te pakken. Door binnenkort het convenant Onderwijskansen te ondertekenen kunnen ook Edese scholen aanspraak maken op een deel van dat geld. De miljoenenverdeling wordt gedaan op grond van de ingediende projecten. De wethouder roept de betreffende scholen dan ook op om van deze mogelijkheid gebruik te maken.

Aansluitend kreeg de Vlaamse gastspreker prof. dr. Jacques Claes het woord. Vol overgave begon hij zijn zienswijze op de taken van een leerkracht vanuit de Griekse klassieken toe te lichten. Door zijn humoristische presentatie bleef hij het publiek boeien.

Daarna kwamen de deelnemers zelf aan het woord. Zij konden tweemaal kiezen uit 14 verschillende workshops die verzorgd werden door o.a. Stichting Kunst & Cultuur Gelderland, GGD & Bureau Jeugdzorg, SBD de Zuid-Vallei, Bureau HALT en diverse scholen. Aan de hand van stellingen, dia's videobanden en andere hulpmiddelen werden de aanwezigen uitgenodigd om mee te denken en te praten.