NEC-Mitsubishi introduceert de Diamond Plus 220-monitor

Nieuwe 22-inch CRT-monitor met ultravlakke beeldbuis en sRGB-ondersteuning

Hoofddorp, 21 maart 2001 - NEC-Mitsubishi Electronics Display brengt de Diamond Plus 220-monitor op de markt. Met een effectief beeld van 51 cm en een aanbevolen resolutie van 1600 x 1200 pixels is deze CRT-monitor bij uitstek geschikt voor bedrijfskritische applicaties bij grote en middelgrote bedrijven. De Diamond Plus 220 biedt een helder en gedetailleerd beeld met hoogwaardige kleurweergave. De geïntegreerde sRGB-standaard maakt deze monitor onmisbaar bij printing en prepress-toepassingen waaronder desktop-publishing en het creëren van Web-content. De nieuwe sRGB-standaard garandeert consistente kleurreproductie voor pc's met Windows ME/2000 en sRGB-randapparatuur.

De Diamond Plus 220 van NEC-Mitsubishi is een geavanceerde 22-inch CRT monitor voor professionele gebruikers en is ontwikkeld op basis van de verbeterde Diamondtron Natural Flat-beeldbuistechnologie. De voordelen van deze ultravlakke beeldbuis zijn de minimale optische vervorming gecombineerd met de met 60 procent verminderde lichtreflectie. Het donkergetinte scherm met Lambda/4-coating biedt beelden met scherpe contrasten. De rasterafstand van 0,24 mm garandeert een kraakhelder beeld. Door de toepassing van de sRGB-technologie in dit 22-inch scherm kunnen gebruikers erop rekenen dat de kleuren op alle door sRGB ondersteunde randapparatuur hetzelfde zijn. Dit biedt professionele Web-ontwerpers, uitgeverijen en gebruikers van print-, prepress- en CAD/CAM/CAE-toepassingen grote voordelen.

De Diamond Plus 220 heeft een effectieve beelddiagonaal van 51 cm - groot genoeg om twee A4-tjes op ware grootte naast elkaar weer te geven. De horizontale frequentie van 31 tot 110 kHz biedt een aanbevolen resolutie van 1600 x 1200 pixels bij 85 Hz en een maximale resolutie van 1920 x 1440 pixels bij 50 tot 73 Hz. De afmetingen van de 29,7 kilo wegende monitor zijn 498 x 493 x 473 mm (b x h x d). Het energieverbruik is 130 Watt in gebruik en minder dan 3 Watt in de stand-by-modus. Het nieuwe beeldscherm de mogelijkheid de statische en dynamische convergentie zowel horizontal als verticaal aan te passen. Hoek- en moirécorrectie en automatische aanpassingsfuncties zorgen voor een volledig scherpe weergave. Een nieuwe functionaliteit van de Dplus220 is het 'Self-Diagnosis Circuit' dat technische problemen via on-screen-berichten aangeeft. Daarmee kan de gebruiker een fout snel zelf oplossen of relevante informatie doorgeven aan de technische ondersteuning.

De monitor is Plug & Play-compatibel (DDC-CI) en uitgerust met een Asset Management-functie om het beheer in netwerkomgevingen te vergemakkelijken. Alle aanpassingen met betrekking tot schermgeometrie kunnen worden gemaakt met de gebruiksvriendelijke On-Screen Manager die met een wachtwoord is beveiligd. Ook de kleurtemperatuur, moirécorrectie, ergonomische controle, statusinformatie en Intelligent Power Management (IPM) zijn individueel in te stellen. De Mitsubishi Diamond Plus 220 voldoet aan alle huidige normen op het gebied van ergonomie en veiligheid, waaronder TCO 99, Energy 2000, CE, MPR-II, TÜV-GS, TÜV Ergonomie, Energy Star en ISO 9241-3/-7/-8.

Prijs, verkrijgbaarheid en garantie
De Diamond Plus 220 is per direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 969 euro (fl. 2.135,39), exclusief BTW. Elke monitor wordt geleverd met netsnoer, handleiding en cd-rom. Een adapter voor de Apple Macintosh-computer is apart verkrijgbaar. NEC-Mitsubishi biedt drie jaar garantie inclusief gratis on-site service.