Politiebericht Limburg-Zuid: 21-03-2001
Persberichten district Sittard
woensdag, 21 maart 2001

District Sittard

Sittard; van gsm beroofd
Afgelopen dinsdagmorgen, omstreeks 08.30 uur vond een beroving plaats op het verbindingssteegje Rijksweg-Zuid naar de parkeerplaats aan de Mgr. Claessensstraat in Sittard. Een 14-jarige jongen uit Stein die daar liep werd plotseling door een onbekende circa 20-jarige met een zwarte muts gemaskerde man (ongeveer 1,80 mtr) vastgepakt en onder bedreiging met een mes beroofd van zijn gsm. Met de buit is de straatrover er vandoor gegaan in de richting van de parkeerplaats aan de Mgr. Claessensstraat. De straatrover was gekleed in een spijkerbroek en een zwarte gewatteerde jack die aan de achterzijde was voorzien van een opdruk waarover vermoedelijk met een zwarte kleur geverfd was. De overvaller droeg een zwarte muts. Het slachtoffer (niet gestoken / niet gewond geraakt) heeft bij de politie aangifte gedaan. Die stelt een onderzoek in.

Sittard; terecht
De sedert zaterdag 17 maart jl. vermiste Frans GRUZEN (53) is weer terecht. Naar aanleiding van berichtgeving afgelopen dinsdagavond op de kabelkrant TV-Gazet, belde gisteravond een alerte getuige naar de politie die meende de vermiste man te herkennen / in Meijel te hebben zien lopen. De informatie bleek juist en Frans Gruzen werd in Meijel opgehaald waarna hij meteen naar het Maaslandziekenhuis in Sittard werd overgebracht.
Frans Gruzen, zonder vaste woon of verblijfplaats heeft zaterdag 17 maart omstreeks 16.00 uur zonder medicijnen het Maaslandziekenhuis in Sittard waar hij was opgenomen, verlaten. Sindsdien was hij spoorloos. Frans Gruzen is epilepticus en psychotisch. Als hij zijn medicijnen niet gebruikt kan hij verward en soms agressief overkomen, alsmede onvast ter been zijn.

Sittard; coniferen
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 20.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Lothariusstraat in Sittard. Bleek dat er coniferen in de achtertuin van een woning in brand stonden. De brand werd door de bewoners zelf geblust en de brandweer heeft nog nageblust. Vier coniferen zijn door de brand vernield. De bewoners hebben bij de politie aangifte gedaan van brandstichting.

Beek/Elsloo; zakkenrollerij
Een 43-jarige vrouw uit Beek heeft bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij. Onbekenden hebben afgelopen dinsdagmorgen op de Markt in Beek haar beurs uit de jaszak gestolen. Daarin bevonden zich een bankpasje en een geldbedrag van ongeveer veertig gulden. Het slachtoffer vermoedt dat de beurs is gestolen toen een onbekende vrouw tegen haar botste.
Een 69-jarige vrouw uit Elsloo ontdekte diezelfde dinsdagmorgen in een winkel aan de Stationsstraat in Elsloo dat onbekenden haar beurs uit de tas hadden gestolen. Daarin bevond zich een geldbedrag van ruim vijfhonderd gulden. Ook dit slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Oirsbeek; graafmachine gestolen
Personeel van een grondverzetbedrijf uit Schimmert ontdekte afgelopen dinsdagmorgen dat onbekenden die maandag op dinsdagnacht een groene mini-graafmachine hadden gestolen vanaf de Populierenlaan in Oirsbeek. De dieven zijn met de graafmachine vermoedelijk via nabijgelegen akkers en weilanden er vandoor gegaan. Het bedrijf heeft bij de politie aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.