Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 21-03-2001
1e persbericht 21 maart 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte auto-inbraak aangehouden
Dinsdagavond om 20.00 uur is op de Aalsterweg een 29-jarige man uit Bergeijk aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij even daarvoor heeft ingebroken in een geparkeerde auto op het parkeerterrein van het motel. Van de auto was een ruit ingeslagen en uit de auto was een laptop gestolen. Een onbekend gebleven man is de verdachte achternagerend en heeft hem na een schermutseling aangehouden. Hij gaf de man over aan een personeelslid van het motel, die hem op zijn beurt weer aan de ter plaatse geroepen politiemensen overgaf. Op het politiebureau vertelde de verdachte aan de politie dat hij Hepatitis C had. Hepatitis C is een leverziekte die door bloedcontact overgebracht kan worden. Het is niet bekend of de man die de verdachte in eerste instantie heeft aangehouden door de schermutseling gewond is geraakt en in zodanig contact is gekomen met de verdachte dat de ziekte overgebracht is. De identiteit van de man is niet bekend. De verdachte is ingesloten. De gestolen laptop is niet meer gevonden.

Eindhoven: Man mishandelt ex-vriendin
In een woning aan de St. Josephlaan is dinsdagavond om 21.00 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had zijn 39-jarige ex-vriendin in het gezicht geslagen. Ook de 19-jarige dochter van de vrouw was geslagen. Verdachte en ex-vriendin wonen nog bij elkaar. De vrouw deed aangifte en de verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Man mishandelt vrouw
Woensdagmorgen om 8.50 uur is een 38-jarige Eindhovenaar in zijn woning aan de Bosboomstraat aangehouden. Hij had zijn 31-jarige vrouw mishandeld. Hij had haar in het gezicht geslagen.

Eindhoven: Twee vrouwen van portemonnee beroofd Twee Eindhovense vrouwen van 21 en 22 jaar oud zijn woensdag rond 0.30 uur in de berging van een flat aan de Sibeliuslaan van hun portemonnee beroofd. De vrouwen kwamen thuis en zetten hun fiets in de berging. Daar werden zij benaderd door een man. Hij droeg een nylonkous over het hoofd. De man had een mes in de hand en deed oneerbare voorstellen. De vrouwen gingen hier niet op in maar boden hun portemonnee aan. De man pakte die en verdween daarmee. De politie heeft nog een speurhond ingezet, maar dat had geen resultaat. Het is nog niet bekend wat er in de portemonnees zat.

Eindhoven: Gsm gestolen
Een 26-jarige Eindhovenaar is woensdag tussen 0.15 en 0.45 uur van zijn gsm beroofd. Dat gebeurde op het Fellenoordpad waar hij bezig was een sms-berichtje te versturen. Terwijl hij daarmee bezig was kreeg hij een duw in de rug en een man pakte het toestel uit zijn hand. De dader, die een jack droeg met achterop in witte letters het woord NIKE, sprong achter op de fiets van een tweede man. Zij reden weg in de richting van de Boschdijk.

Helmond: Container met afvalmetaal gestolen
Vanaf een bedrijfsterrein aan de Vossenbeemd is in de nacht van dinsdag op woensdag een container met afvalmetaal gestolen. Het gaat om afvalbuizen van roestvrij staal. De container heeft een inhoud van een kubieke meter en kan alleen met een daarvoor ingerichte vrachtauto geladen en vervoerd worden.

Oirschot: Zitmaaier gestolen
Tussen maandagavond en dinsdagavond is bij een woning aan het Slingerbos een zitmaaier gestolen. De maaier stond onder een overkapping in de tuin. Het hekwerk van de tuin is opengeknipt.

Deurne: Diefstal auto
Vanaf de Uitleg is dinsdag rond 20.40 uur een rode Suzuki Swift met het kenteken PN-HZ-95 gestolen. De eigenaar had zijn auto op de Uitleg geparkeerd en moest even bij een woning zijn. Hij had de sleutels op het contactslot laten zitten. Terwijl hij naar de woning liep hoorde hij dat zijn eigen auto gestart werd. Hij zag de auto wegrijden.

Deurne: Aanrijdingen


- Bij een aanrijding tussen een personenauto en een bestelauto met aanhanger op de kruising St. Vincentiusstraat Steenstraat Schansweg is woensdag om 7.05 uur de 55-jarige Deurnese bestuurder van de personenauto licht gewond geraakt. De man is in het Elkerliekziekenhuis behandeld aan een hoofdwond. Daarna kon hij weer naar huis. De Deurnese man reed vanuit de Schansweg de kruising op en gaf de 31-jarige bestuurder van de bestelauto geen voorrang. De bestuurder van de bestelauto komt uit Grashoek.


- Om 9.40 uur raakte een 51-jarige vrouw uit Deurne gewond bij een aanrijding op de kruising Hogeweg Martinetstraat Oude Liesselseweg. Zij reed met haar fiets vanuit de Oude Liesselseweg de kruising op. Een tegemoetkomende personenauto met een 33-jarige man uit Veldhoven achter het stuur sloeg linksaf en liet de fietster niet voorgaan. Hij reed haar om en de vrouw is met rugletsel in het Elkerliekziekenhuis opgenomen.

Nuenen: Fietsendieven gepakt
Op het Kwezelspad zijn dinsdag om 13.00 uur een 13- en 14-jarige Nuenenaar aangehouden. Zij hadden de fiets van een postbode weggenomen. De postbode en een getuige konden de twee aanhouden. De fiets werd teruggevonden bij het postkantoor. Het sleuteltje van de fiets had een van de jongens nog in zijn zak. De twee jongens worden van meer fietsendiefstallen verdacht. Hierbij zou ook een 23-jarige Nuenense vrouw betrokken zijn. Zij is dinsdagmiddag aangehouden. De drie verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Mierlo: Diefstal uit berging
Vanuit een berging achter een woning aan de Kerkstraat zijn dinsdagavond een lasapparaat, een kettingzaag en een damesfiets gestolen. De deur is mogelijk met een valse sleutel opengemaakt.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Dorpstraat zijn woensdag tussen 8.45 en 11.00 uur 50 overtreders op de foto gezet. Er passeerden 755 voertuigen. De snelste reed 74 km/u. 50 is toegestaan.