Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 21-03-2001 Persberichten district Maastricht (JvK/1525 uur

Maastricht, Belgische car-jacker gepakt.
De politie van Maastricht heeft vanmorgen omstreeks 01.00 uur op de Grote Gracht een 20-jarige Belg zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had dinsdagavond in Genk een Genkenaar tijdens een lift onder bedreiging van een vuurwapen van zijn auto beroofd. Nadat de benadeelde aangifte had gedaan bij de federale politie van België toog hij samen met enkele familieleden naar Maastricht om zijn auto te zoeken. Dit op advies van de politiemensen die de aangifte hadden opgenomen.
Dat dit een juist advies was bleek toen na geruime tijd zoeken de auto met daarin de car-jacker op de Grote Gracht werd aangetroffen. Het lukte de benadeelde en een metgezel om de dief te overmeesteren en hem vast te houden tot de politie kwam.
De politie van Maastricht heeft de 20-jarige Belg aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Bij hem werd een geladen pistool aangetroffen.
De Belgische justitie heeft inmiddels om uitlevering van de 20-jarige autodief gevraagd.

Maastricht, straatroof.
Een 43-jarige vrouw uit Maastricht is dinsdagavond omstreeks 22.00 uur op de Kleine Gracht in haar woonplaats het slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw had kort voor ze werd overvallen geld gepind bij een geldautomaat op de Markt. Dit werd kennelijk gezien door drie mannen die haar achtervolgden tot in de Kleine Gracht. Daar werd de vrouw in de rug getrapt alvorens het drietal er met haar tas vandoor ging.

Maastricht, bedreiging buschauffeur.
De politie heeft dinsdagavond omstreeks 19.30 uur een 31-jarige man uit Maastricht aangehouden die een chauffeur van de stadsbus met een mes had bedreigd nadat hij door de chauffeur uit de bus was gezet omdat hij zich had misdragen.
De man was bij de halte aan de Parallelweg uit de bus gezet waarna hij het mes tevoorschijn haalde en daarmee de chauffeur te lijf wilde gaan. Met behulp van een collega buschauffeur kon de man overmeesterd worden en evenlater aan de politie worden overgedragen. De man werd ingesloten.