Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 21 maart 2001

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

MEDEDELING VAN ONTVANGEN AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING (kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Ahrdal 16, dakopbouw aanbrengen.
Donizettistraat 67, 75 en 77, dakkapellen aanbrengen. Dorpsstraat 54, woonhuis en garage vernieuwen en uitbreiden. A. Helfrichweg 2a, kantoor en bedrijfspand uitbreiden. Paganinistraat 1, berging en tuinmuur aanbouwen.

PROCEDURES: AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING, MELDING VAN EEN BOUWVOORNEMEN


01. Donizettistraat 67, 75 en 77, dakkapellen aanbrengen.
02. Rubenssingel 8, 10 en 12, bergingen bouwen.
03. Librije 31, blokhutje plaatsen.

04. Standaardmolen 1, fietsenstalling plaatsen.
05. s-Gravenweg 160, tuinhuisje plaatsen

Aan de bij 01 en 02 genoemde aanvragen om bouwvergunning en de bij 03, 04 en 05 genoemde meldingen van een bouwvoornemen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 22 maart 2001 gedurende vier weken ter inzage.

Gedurende de aangegeven periode is een ieder bevoegd bedenkingen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN, TOEGEKENDE MELDINGEN VAN EEN BOUWVOORNEMEN EN EEN REKLAMEVERGUNNING

Verzenddatum 27 februari 2001:
Brahmsstraat 264, dakkapel aanbrengen.
Dubbelspoor 49 51, dakkapellen aanbrengen.

Verzenddatum 9 maart 2001:
Fuutlaan 30, woonkamer uitbreiden (toegekende melding). Mathilde Erf 3, woonhuis en garage uitbreiden. Rivium Westlaan 72, neonreclame aanbrengen.
Othello 5, dakkapel aanbrengen.

Verzenddatum 13 maart 2001:
Beltmolen 40, dakkapellen aanbrengen.
Vogelbuurt Middelwatering, bergingen vernieuwen (toegekende melding).
Korenmolen 25, woonkamer uitbreiden.

Belanghebbenden die menen door een van de bovengenoemde beschikkingen te zijn getroffen, hebben de bevoegdheid om tegen die beschikking een bezwaarschrift in te dienen.
Ingevolge de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

VERGUNNING DIERENASIEL

De stichting dierenambulance/dierenhospitium Rijnmond & dierenasiel Capelle aan den IJssel heeft een aanvraag ingediend voor een nieuwe vergunning tot het beheren van een dierenasiel aan de Spoorlaan 16. Op grond van het Honden- en kattenbesluit 1981 heeft het college van burgemeester en wethouders op 9 maart 2001 de vergunning voor drie jaar verleend. Hieraan is onder meer de restrictie verbonden dat de maximale verblijfsduur van honden 48 uur bedraagt. De vergunning ligt vanaf 14 maart 2001 ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht een gemotiveerd bezwaarschrift indienen tegen dit besluit binnen een termijn van zes weken gerekend vanaf de dag na de uitreiking of verzending ervan.

Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij het college hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, om een voorlopige voorziening (onder andere schorsing) vragen bij de Arrondissementsrechtbank Rotterdam, sector bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

De bouwaanvragen, meldingen, waarvoor een procedure vereist is, en de vergunning tot het beheren van een asiel aan de Spoorlaan 16, liggen ter inzage in de hal bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 08.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.