`Sleutels van vertrouwen'

Het Rapport `Sleutels van vertrouwen'

Onder de titel `Sleutels van vertrouwen' heeft de Registratiekamer op 21 maart een verkennende studie uitgebracht over privacyaspecten van TTP's, PKI en digitale certificaten. In het verleden is al commentaar geleverd op de voorlopige versie van dit rapport. Het rapport erkent dat bepaalde technieken een belangrijke rol kunnen spelen als privacy-enhancing technology. Het is hierbij nodig dat randvoorwaarden die voortvloeien uit de regelgeving, ter bescherming van persoonsgegevens, in acht worden genomen. De drie hoofdthema's van het rapport zijn identiteitsmanagement (zoals het gebruik van persoonsnummers), het verspreiden van informatie binnen een PKI en rechtmatige toegang. Een gedrukte versie van het rapport vindt u in de bijlage. De volledige tekst van het rapport is tevens te vinden op www.registratiekamer.nl onder het kopje `Actualiteit'.

Deelnemers van ECP.NL opgelet!

Op vrijdag 27 april aanstaande organiseert ECP.NL in samenwerking met Derks Star Busmann Hanotiau een themamiddag over de stand van zaken rondom het project TTP.NL. Daarnaast wordt het bovengenoemde rapport `Sleutels van Vertrouwen' (Registratiekamer, 2001) toegelicht. Er is voldoende gelegenheid voor discussie en het stellen van vragen. Eveneens zal een praktijkcase worden toegelicht door een TTP.

Graag nodigen wij u uit aan deze themamiddag deel te nemen. Indien u verhinderd bent is het vanzelfsprekend mogelijk een collega aan te melden. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden.. Wel geldt er een maximumcapaciteit van de zaal, waarbij het principe gehanteerd wordt van 'vol is vol'. Wij vragen u zo spoedig mogelijk uw aanwezigheid te melden.

Het seminar vindt plaats op vrijdagmiddag 27 april aanstaande van 15:00 - 17:00 uur ten kantore van Derks Star Busmann Hanotiau te Utrecht. Een routebeschrijving krijgt u na aanmelding. U kunt zich aanmelden per telefoon: 070 - 419 0309, per fax: 070 - 419 0650 of per e-mail: Lynda.ong@ecp.nl.