Politie Amsterdam-Amstelland

Arrestaties wapenvondst
21-3-2001. Het Kernteam Amsterdam-Amstelland Gooi & Vechtstreek heeft na de vondst van een container, waarin onder andere springstof, vuurwapens en drugs zijn aangetroffen, twee arrestaties verricht. Betrokkenen worden verdacht van overtreding van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. Het onderzoek staat onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam.



Supermarkt overvallen
21-3-2001. Twee gewapende mannen hebben gisteravond een supermarkt aan de Helmholtzstraat overvallen. Het duo bedreigde enkele personeelsleden met een vuurwapen en een mes en eiste geld. Nadat de overvallers geld uit een kassalade hadden weggegrist gingen ze er lopend vandoor. Niemand raakte gewond.



Snelheidscontrole
21-3-2001. Gistermiddag hield de politie een snelheidscontrole op de Kamperfoelieweg en de Molenaarsweg. In totaal zetten de agenten 22 automobilisten op de bon. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 kilometer per uur, waar maximaal 50 is toegestaan. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.



Seminar Veiligheid
21-3-2001. Morgen wordt in de Amsterdam ArenA een seminar gehouden onder de titel Senioren 24 uur in de wijk; ´n kans voor veiligheid. Het programma wordt om 09.30 uur geopend door de dagvoorzitter, Nelleke van der Krogt, eindredactrice AVRO Opsporing verzocht. Inleidingen worden verzorgd door Erica G. Terpstra, Tweede kamerlid VVD, M.R. van der Heijden, Burgemeester gemeente Zandvoort en Prof dr. C.D. van der Vijver, Hoogleraar politiestudies Universiteit Twente. In de middag is een aantal workshops gepland. Om 15.30 uur wordt het seminar plenair afgesloten. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd het seminar bij te wonen. Zij kunnen zich morgen vervoegen bij de balie van de Amsterdam Arena.

De vergrijzing van de samenleving vraagt en krijgt in toenemende mate aandacht. Een bijzonder element daarbinnen vormt de veiligheid en het veiligheidsgevoel van senioren(55+). De landelijk werkgroep Senioren en veiligheid ontwikkelt in dit kader beleid dat gericht is op:

het verminderen van de kans op slachtofferschap van criminaliteit en verkeersongevallen

het bevorderen van veiligheidsgevoelens

het verhogen van de leefbaarheid

het verbeteren van kennis- en houdingsniveau bij politie en externe partners. De tot dusverre in diverse regios ontwikkelde activiteiten blijken succesvol. Tijdens dit seminar worden opgedane ervaringen en resultaten uitgewisseld.