Persbericht

Wereldrecordhouder 'made in Germany'

PRIMERGY Server H200 van Fujitsu Siemens Computers vestigt nieuw TPC-C prestatierecord

Den Haag/Maarssen, maart 2001 - Fujitsu Siemens Computers heeft overtuigend bewezen ' s werelds beste server voor OLTP op de markt te hebben gebracht. In een onlangs gehouden 'benchmark'-test scoorde een PRIMERGY H200-server van Fujitsu Siemens 17025 tpm-C (transacties per minuut), bij een prijs/prestatieverhouding van 16,88 Euro /tpmC. De resultaten van deze test, gehouden op 5 februari 2001, waren de beste die ooit door een server met twee processoren behaald zijn. Het vorige record werd bijna 5% scherper gesteld. Dit resultaat toont aan dat de PRIMERGY H200 - een instapmodel in de klasse bedrijfsservers - ook perfect geschikt om ingezet te worden als database-server.

De record-server was uitgerust met twee (1GHz) Intel Pentium III Xeon-processoren, voorzien van 256kB L2-cache, met 4GB RAM en 70 hard disks met een totale opslagcapaciteit van 1177GB (1,177Terabyte). De machine draaide onder Microsoft Windows 2000 Advanced Server en de database-applicatie was Microsoft Database SQL Server 2000 Enterprise Edition. Als instapmodel bij de bedrijfsservers met hoge beschikbaarheid is de PRIMERGY H200 het optimale platform voor tal van taken binnen expanderende ondernemingen. De configuratie zoals die bij de test werd gebruikt, is direct te bestellen.

Details van de TPC-C testresultaten PRIMERGY H200
(TPC-C REV 3.5 samenvatting)
Systeem: Fujitsu Siemens Computers PRIMERGY H200 client/server met 2 front ends.
Rapportdatum: 5 februari 2001
Totale prijs van het systeem: 287.384 Euro TPC-C throughput: 17025,17 tpmC
Prijs/prestatie: 16,88 Euro / tpmC Leverbaar vanaf: 1 februari 2001 Processors: 2 Pentium III Xeon
1GHz
Geheugen: 4 GB
Disk controllers: 4 Ultra Wide
Differential SCSI
Totale diskcapaciteit: 69 x 18 GB + 1 x 9 GB HDDs Database manager: Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Edition
Besturingssysteem: Microsoft Windows 2000 Advanced Server
Overige software: Microsoft Internet Information Server 5.0
Aantal gebruikers: 13.580

Nadere bijzonderheden over TPC-C en tmpC
TPC-C is een gestandaardiseerde prestatietest voor het bepalen van de datadoorvoercapaciteit van complete systeemconfiguraties. De tests staan onder supervisie van de Transaction Processing Performance Council (TPC). De resultaten van de tests mogen alleen gepubliceerd worden na verificatie door een toezichthouder, benoemd door de TPC.
De TPC-C benchmarktest werkt met een modeldatabase-applicatie voor een groothandel. Terwijl het systeem een vast aantal gesimuleerde transacties uitvoert (betalingen, order-status, leveringen, voorraad), bepaalt de test het aantal transacties voor 'nieuwe orders' die het systeem nog kan verwerken.
Het tpm-C-getal geeft het aantal transacties van 'nieuwe orders' aan, die het systeem per minuut kan verwerken met een responstijd van minder dan 5 seconden.
Meer informatie over de TPC, de TPC-C benchmarktests en de gepubliceerde resultaten kunnen opgehaald worden van de website: www.tpc.org/

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers, de vooraanstaande Europese IT-onderneming, is ontstaan door een joint-venture van Fujitsu Computers (Europe) Limited en Siemens Computer Systems. De nieuwe onderneming, waarvan Fujitsu Limited en Siemens AG beide voor 50% eigenaar zijn, is op 1 oktober jongstleden van start gegaan en heeft haar Europese hoofdkantoor in Nederland. Met talrijke Europese productiefaciliteiten, klantgeoriënteerde vestigingen in 25 Europese landen en meer dan 7.200 ervaren werknemers wil Fujitsu Siemens Computers in het jaar 2001 Europees marktleider zijn.

Fujitsu Siemens Computers biedt een volledig spectrum van best-in-class IT-producten, variërend van de kleinste notebooks tot de krachtigste data center oplossingen. Dit productenspectrum, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, profiteert bovendien van de internationaal toonaangevende technologie en het wereldwijde sourcing-netwerk van de beide moederondernemingen, Fujitsu Limited en Siemens AG. De onderneming richt zich naar de eisen van haar Europese klanten. De producten zijn ontworpen met het oog op de eisen van grote bedrijven/instellingen, de behoeften van onze verkooppartners en de veeleisende levensstijl van het individu.

Tot de kwaliteiten van Fujitsu Siemens Computers behoren naast een benijdenswaardig klantenbestand (waaronder het grootste deel van de 1.000 grootste Europese ondernemingen) onder meer haar zakelijke betrekkingen met meer dan 2.000 grote VAR's, distributeurs en retailers met meer dan 100.000 verkooppunten, die samen miljoenen klanten bedienen, een verkooporganisatie waarin meer dan 2.500 professionele verkopers actief zijn, en de gebundelde kracht van de beide moederondernemingen, met een wereldwijd netwerk van service- en integratie-partners en met meer dan 80.000 specialisten die bij het productenspectrum betrokken zijn. Fujitsu Siemens Computers is de nieuwe IT-gigant in Europa.

Voor meer informatie,:
Fujitsu Siemens Computers Creative Strategies
Dick Lans
Johan Perremans
Tel: +31 346 598700 Tel.: +32 2 2674160
Fax: +31 346 552155 Fax: +32 2 2671289
E-mail : dick.lans@fujitsu-siemens.com
johan@creative-strategies.be